|

Mobilyada KDV indirimi ivmesi

Mobilya fuarı Furniture İstanbul, bir milyar dolarlık iş hacmi hedefiyle açıldı. Sektörde KDV indirim sonrası yüzler gülüyor.

Murat Palavar
04:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Furniture İstanbul Fuarı açıldı
Furniture İstanbul Fuarı açıldı

Mobilya sektörünün en büyük 250 firmasının yer aldığı fuarda, 2019 yılının mobilya trendleri ilk kez kullanıcıların beğenisine sunuldu. Ayrıca etkinlik kapsamında Designers Lounge yerli ve yabancı tasarımcıları ve mobilya üreticileri bir araya geldi. Açılışta konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Yaklaşık 200 milyar dolar mobilya sektörünün dış ticaret hacminin olduğu bir yerde, ABD’nin 45 milyar dolar ithalat yaptığı bir yerde biz yokuz. Olmaz. Benim Türk ihracatçım, mobilyacım ABD’de olmak zorunda. O nedenle sizin bizi zorlamanız lazım” dedi.

SEKTÖR CANLANDI

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın ise mobilya sektöründe KDV indiriminin sektöre nefes aldırdığını ve can suyu olduğunu belirterek, bu kararı uzun süredir beklediklerini kaydetti. KDV indirimi öncesi sektörün ciddi daralmaya girdiğini ifade eden Öztaşkın, sektörün en büyük sorununun kayıt dışı üretim olduğunu ve büyümeye ciddi engel teşkil ettiğini söyledi. Öztaşkın, mobilyada KDV indirimiyle sektörün tekrar atağa geçeceğine inandığını aktararak, mobilya sektörünün istihdam deposu olduğunu dile getirdi. Öztaşkın, indirimle tüketicinin alım gücüne yaklaştıklarını da belirtti.

#KDV
#Mobilya
#İndirim
5 yıl önce