|

Motosiklette elektrik birliği

Dünyanın en çok satan 4 motosiklet devi Honda, Yamaha, KTM ve Piaggio elektrikli motosikletlerde değiştirilebilir batarya geliştirilmesi için ortaklığa imza attı. Anlaşma kapsamında oluşturulacak altyapıyla birlikte moped, scooter, motosiklet, üç tekerlekli bisiklet ve dört tekerlekli bisiklet gibi hafif elektrikli araçların, ulaşım sektöründe daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Haber Merkezi
01:05 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:09 - 4/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Motosiklet devleri ortam üretim altyapısı geliştirecekler.
Motosiklet devleri ortam üretim altyapısı geliştirecekler.

Piaggio, Honda, KTM ve Yamaha ile birlikte Değiştirilebilir Bataryalar Motosiklet Konsorsiyumu’nun (SBMC) hayata geçirilmesine yönelik anlaşmayı imzaladı. Anlaşma ile temel olarak moped, scooter, motosiklet, üç tekerlekli bisiklet ve dört tekerlekli bisiklet gibi hafif elektrikli araçların, ulaşım sektöründe daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

ULAŞIMDA KRİTİK ROL OYNAYACAK

Ortaklıkla ilgili konuşan Piaggio Grubu Strateji ve Ürün Şefi Michele Colaninno, “Kentsel ulaşım, elektrikliye geçiş süreciyle birlikte hassas bir dönemden geçiyor. Dört büyük küresel oyuncuyu temsil eden konsorsiyumumuz sayesinde motosikletler kentsel ulaşımda önemli bir rol oynamaya devam edecek. Değiştirilebilir bataryalar, şarj sürelerini hızlandırma noktasında kullanıcılara verimli bir çözüm seçeneği sunuyor. Tüm teknolojik bilgi birikimimizi ve inovasyona yönelik tutumumuzu konsorsiyuma dahil etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

STANDART ALTYAPI

Honda Motosiklet Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yoshishige Nomura da, “Müşterilere kolaylık sağlamak için menzili uzatmak, şarj süresini kısaltmak, araç ve altyapı maliyetlerini düşürmek gibi çeşitli sorunları çözmemiz gerekiyor. Oluşturduğumuz konsorsiyumda, motosiklet endüstrisinden kurucu üyeler ve diğer paydaşlar, değiştirilebilir bataryaları, şarj sistemlerini ve kullanımları için gerekli tüm altyapıyı standartlaştırmak için birlikte çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

HAFİF ELEKTRİKLİYE DEĞİŞEBİLİR BATARYA

KTM-PIERER Mobility AG CEO’su Stefan Pierer ise, “Ortaklarımızla birlikte, uluslararası teknik standartlara uygun 11 kW’a kadar düşük voltajlı (48V) araçlar için değiştirilebilir batarya sistemi sunmak için çalışacağız” dedi.

#Honda
#Yamaha
#KTM
#Piaggio
3 yıl önce