|

Müşteri aldatılmaz

Yanıltıcı indirim kampanyalarına karşı vatandaşlara uyarıda bulunuldu. ERPA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdem Ede büyük puntolarla gazete ilavelerinde verdiği ürünlerin çok kısıtlı sayıda olduğunu, zaten birkaç saat içinde tükendiğini söyledi. Ede, insanların sanki tüm ürünlerde indirim varmış gibi yanlış bir algıyla karşı karşıya bırakıldığını belirterek, tüketicileri uyardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 00:54 - 8/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

ERPA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdem Ede, büyük mağaza zincirlerinin gazete içinde ilave olarak verdiği fiyat listelerine karşı müşterileri uyardı. Ede, büyük puntolar ile sunulan indirimin sadece sınırlı sayıda üründe yapıldığını, bir kaç saat içinde de zaten tükendiğini ifade etti. Müşterilerin indirimi sanki tüm ürünlerde yapılmış gibi yanlış algıladığını belirten Ede, şirketlerin bunu bir müşteri çekme aracı olarak kullandığını iddia etti.



SANKİ HEPSİ İNDİRİMLİ


Ede "Ünlü markalar yüklü miktarda sipariş veriyor. Toplamda yüzde 10'a yakın iskonto alıyor tabii. Bunların içinden 1 veya 2 ürünü seçiyor. Alınan indirim iki ürüne yediriliyor. O iki ürünü inserte koyulup gazete ile insanlara ulaştırıyorlar. İnsanlar da 'fiyat düştü' diye çıkıyor evlerinden. Ama işin rengi hemen ortaya çıkıyor. O ürünler zaten sayılı. Müşteri diğer ürünlerde ucuzdur diyerek gidiyor. Ama sonuç sıfır. 'O ürün bitti bunu verelim' cevabı ile karşılaşılıyor” diye konuştu.Mobilyadan cep telefonuna, havludan ütüye kadar birçok çeşitte hizmet verdiklerini anlatan Hüseyin Erdem Ede, müşteri ile direk irtibatta olduklarını kısa zamanda fazla ürüne erişmi sağladıklarını kaydetti. Ödeme olarak da cazip imkanlar ortaya koyduklarını belirten Ede diğer zincir mağazalarından farkı bir ödeme kolaylığına ve indirim yapma özgürlüğüne sahip olduklarını kaydetti.



İSTANBUL'DAKİ FİYATLARI ANADOLU'YA TAŞIDIK


Ede “Sistemimiz sadece kredi ile değil değil elden taksitte yapıyoruz. Bu avantajda var. Birçok münhasır bayi bunu yapmıyor. Türk usulu taksitli alışveriş yapıyoruz. Fiyatlarda rekabetçiyiz” dedi. Münhasır bayilerin indirim yapmalarının mümkün olmadığını söyleyen Ede “Cadde mağazası öyle değildir bana gelir fiyat alırsınız 50 metre ilerde bir fiyat alırsıınız. Ama AVM'de öyle bir şansınız yok. İçeriye girdiğiniz andan itibaren istediğiniz ürünün kalmadığı onun yerine başka bir ürün önerilir” dedi.


ERPA'nın İstanbul'da 8 şubesi bulunduğunı sözlerine ekleyen Ede Van'da ve Şemdinli'de birer şubesi olduğunu kaydetti. Hüseyin Erdem Ede insanlara hizmet götürdüklerini İstanbul fiyatlarını Doğu'ya taşıdıklarını kaydetti.



Ev eşyaları lüks olmaktan çıkarılmalı






Taksit sayısına artırılmasına ilişkin kararı değerlendiren Ede sektöre katkısının olumlu olacağını söyledi. Ev eşyalarının lüks olmaktan çıkartılması gerektiğini söyleyen Ede bu anlamda yapmasını istedikleri KDV değişiklikleri olduğunu söyledi. Ede “Bugün bir televizyon, çamaşır makinesi, ütü, elektrik süpürgesi, hala lüks tüketim gruplarında değerlendirilmekte ve yüzde 20'nin üzerinde vergi ile vergilendirilmektedir. Oysa, bu saydığım beyaz eşya, bir evin olmazsa olmazlarıdır, hayatımızın birer parçasıdır. Merkezi hükümetin bir şekilde bu ürünler arasında bir kategorik ayrıma gidip, mesela, -9 kiloluk çamaşır makinesi lükstür-gibi bir kayıt koyup, insanların daha ucuz bir şekilde, evinin eşyasını alabilmesini sağlayabilmesi yönünde bir düzenleme yapması gerektiği çok açıktır” dedi.


#Yanıltıcı indirim kampanyaları
#Hüseyin Erdem Ede
#erpa
8 yıl önce