|

Nissan 8 ülkeyi Türkiye’ye bağladı

Nissan Türkiye, 8 ülkenin yönetim merkezi oldu. Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerine de genel müdür olarak atandı.

Şuayip Alabay
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:02 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Nissan X- Trail
Nissan X- Trail

Japon otomotiv devi Nissan’da gerçekleştirilen yeniden yapılanma sonucunda Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerindeki sekiz ülkenin yönetim merkezi 1 Nisan 2019’dan itibaren Nissan Türkiye oldu. Sorumluluk alanı genişleyen Sinan Özkök, Nissan Türkiye ile birlikte yeni bölgenin Genel Müdürü olarak atandı.


ANADOLU'YU MERKEZ HALİNE GETİRİYOR

Nisan başından itibaren Nissan’ın Fas, Tunus, Sudan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Türkmenistan pazarlarındaki operasyonlar, görev alanı genişleyen Sinan Özkök’e raporlamaya başladı. Nissan’ın söz konusu ülkelerdeki faaliyetleri daha önce Orta Doğu bölgesi kapsamında yönetiliyordu. 2015 yılında markanın global çatısı altında faaliyet göstermeye başlayan Nissan Türkiye pazar payını devamlı artırırken, SUV pazarındaki liderliğini de yüzde 19 gibi yüksek bir düzeyde korudu. İç pazardaki başarılı sonuçları ile faaliyet gösterdiği bölgenin önemli bir ülkesi durumuna gelen Nissan Türkiye, ayrıca yenilikçi uygulamalarıyla da diğer ülkelere örnek oldu. Gerek ulaştığı rekor pazar payları gerekse örnek çalışmalarıyla öne çıkan Nissan Türkiye, 2019 mali yılı başlangıcıyla devreye giren yeni yapıda faaliyet alanını büyüterek bir başarıya daha imza attı. Bölgenin bir diğer önceliği olan Cezayir Projesi’nin ticari yapılanmasına verilecek destekle de Türk yöneticilerin uluslararası platformda görev almaları sağlanacak.

TÜRKİYE PAZARINDA BAŞARISINI İSPATLADI

Özkök, Ekim 2015’ten bu yana Nissan Genel Müdürü görevine atanarak, SUV segmentlerinin lideri konumundaki markayı ilk 10 marka arasına taşımayı başardı.

Japon devinden güven mesajı

  • KAZABLANKA’DAN TAŞKENT’E KADAR SORUMLU ÖZKÖK
  • Türkiye’deki faaliyetle birlikte 8 ülkenin daha yönetimini üstlenen Sinan Özkök, “Sahip olduğumuz bilgi birikimini ve deneyimlerimizi Kazablanka’dan Taşkent’e yayılan çok geniş bir coğrafyaya taşıyarak markamızın gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yönetim ihracatı Türkiye’de görev yapan çok değerli ekibimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu, yeni bir heyecan yarattı” dedi.
#Nissan
#Sinan Özkök
5 yıl önce