|

Oger, 6.5 milyar doları erken ödeyeceği için jest bekliyor

Aldığı Türk Telekom hisselerinin bedeli 6.5 milyar doları peşin ödeyecek Oger Telekom, hükümetten kamu hisselerinin halka arzı ve Avea'daki Telecom İtalia hisseleri için onay bekliyor

Yeni Şafak
00:00 - 17/04/2006 Pazartesi
Güncelleme: 12:57 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA

    Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünü 6 milyar 550 milyon dolara alan Oger Telecom'un, ödemesini tamamlamasıyla önce kamu hisseleri, ardından da Oger'in hisseleri halka arz edilecek. 14 Kasım 2005'teki devir sözleşmesinin imzalanmasıyla 1 milyar 310 milyon doları Hazine'ya aktaran Oger Telecom, kalan miktarı 5 yıl içinde libor artı yüzde 2.5 faiziyle 4 taksitle ödeyeceğini açıklamıştı. Ancak Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, erken ödeme için hazırlık yaptıklarını da ifade etmişti.

    Oger Telecom, özelleştirme nedeniyle kalan 5 milyar 240 milyon dolarlık borcunun tamamını Haziran sonuna kadar ödemek için çalışmalara başladı.

    ÖDEME HAZİRAN SONU

    Oger'in ödemeyi yapması ekonomiyi olumlu etkilerken, Türk Telekom'un özelleştirmesi halka arz ile devam edecek. Bu arada Oger Telecom'un gözü de kamu hisselerinin halka arzında. B grubu kamu hisselerinin halka arzında yüksek bir değerin ortaya çıkması durumunda bu kez şirketin yüzde 55'ine sahip Oger, A grubu hisselerini halka arz ile satacak. Hükümeti bu konuda iknaya çalışan Oger Telecom'un ödemeyi erkene alma karşılığında kamu hisselerinin halka arzı jestini beklediği belirtiliyor.

    Oger, şirketin değerini artırmak ve halka arzdan elde edilecek geliri yükseltmek için şirketteki belirsizlikleri de ortadan kaldırmak için harekete geçti. Türk Telekom'un yüzde 40'ına sahip olduğu Avea'daki Telecom İtalia hisselerini alarak Türk Telekom'u güçlendirmek isteyen Oger, daha sonra Avea hisselerini de halka arz edecek. Oger Telecom, kendi hisselerini 3 yıl içinde Dubai'de halka arz etmeyi planlıyor. 3 yıl sonunda Oger, hem Oger Telecom hisselerini hem Türk Telekom hisselerini hem de Avea hisselerini küçük yatırımcıya açarak büyük bir gelir elde etmeyi planlıyor.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce