|

Oger, Telekom'a sigorta yaptıracak

Oger Telekom, Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesini devraldıktan sonra, şirketin altyapı, program ve taşınmazları için en az 100 milyon bedelle sigorta yaptıracak.

Yeni Şafak
00:00 - 19/08/2005 Cuma
Güncelleme: 16:43 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Oger, Telekom'a sigorta yaptıracak

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA


    Özelleştirmesinde sona yaklaşılan Türk Telekom'un yazılımı, altyapısı ve tesisleri sigortalanacak. Türk Telekom'un hisse devrinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek sigorta işleminin bedelinin en az 100 milyon dolar olması bekleniyor.

    Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünü 6 milyar 550 milyon dolara alan Oger Telecom, önümüzdeki günlerde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile hisse devri sözleşmesini imzalayacak. Telekomünikasyon Kurumu'nun hazırladığı Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına ilişkin Yetkilendirme Yönetmeliği'ne göre, Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesinin devrinin ardından kurumla işletmeci arasındaki görev sözleşmesi, imtiyaz sözleşmesine dönüştürülecek. Türk Telekom alt yapısını 21 yıl süreyle işletme hakkına sahip olacak Oger Telecom, Türk Telekom'un her yıl net satışlarının on binde 35'ini Telekomünikasyon Kurumu'na katkı payı olarak yatıracak.

    Davet mektubu gönderildi

    Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün satışında en yüksek teklifi veren Oger Telecom'a, hisse satış sözleşmesini parafe etmesi için davet mektubunun, geçtiğimiz Cuma günü gönderildiği öğrenildi. Hisse satış sözleşmesinin önümüzdeki haftalarda parafe edilmesi beklenirken, hisse satış sözleşmesi imtiyaz sözleşmesinin onayından sonra yürürlüğe girecek.

    Yıldırım Telekom için uyardı: Yasal olmayan yargıdan döner
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesini alan Oger Telecom'un, yasalara aykırı ortaklık kuramayacağını bildirdi. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bazı kurul üyeleri ile Beko-Arçelik, İ-deal Teknoloji, Vestel, Raks, Mobisad, Spintek temsilcilerini kabul eden Yıldırım, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Oger Telecom ve Telecom Italia tarafından ortaklık kuracakları yönündeki açıklamasının Telecom Italia'nın Avea ortaklığı nedeniyle yönetmeliklere aykırılık teşkil edip etmeyeceği konusundaki bir sorusuna Yıldırım, "Eğer yasalara aykırı bir durum varsa bu bir şekilde yargıdan döner" cevabını verdi. Yıldırım, 3. nesil cep telefonu lisanslarının ne zaman verileceğinin sorulması üzerine ise, "Batı ülkelerinde bu teknoloji çok başarılı olmadı. Bu nedenle yakın bir zamanda bu konu bizim gündemimizde yok" karşılığını verdi. Türkiye'nin GSM teknolojisini çabuk benimsemesine karşın, üretimde geri kaldığına işaret eden Yıldırım, yerli cep telefonu üretimini teşvik edeceklerini bildirdi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce