|

ÖİB'E BOZKURT GETİRİLİYOR

Bayar'ın istifasının ardından boşalan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine Turgut Bozkurt getiriliyor.

Yeni Şafak
00:00 - 30/04/2002 Salı
Güncelleme: 17:04 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Özelleştirme İdaresi Başkan lığı'na Turgut Bozkurt'un getirilmesine ilişkin kararname, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bakan Karakoyunlu, halen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyesi bulunan Turgut Bozkurt'un, Petkim eski Genel Müdürü olduğunu ve özel sektör ve kamu sektöründe uzun yıllar çok başarılı çalışmalar yapan, tecrübeli bir yönetici olduğunu söyledi. Karakoyunlu, Bozkurt'un hem kamu kesimini hem özel kesimi çok iyi bildiğini kaydetti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na getirilecek olan Turgut Bozkurt, 1949 yılında Çanakkale Biga'da doğdu. Yüksek ögrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi'nde yapan Bozkurt, daha sonra San Diego State Unıversıty İş İdaresi Fakültesi'nde pazarlama ve işletme alanında eğitim gördü.

Evli ve bir çocuk babası olan Bozkurt, Petkim Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Bozkurt ayrıca, Orkar Tekstil Pazarlama Sanayi A.Ş'de Genel Müdürlük, Orta Anadolu T.A.Ş'de Genel Koordinatör, Henkel Ecolab'da Genel Müdür, Komili Yağ, Sabun, Gliserin A.Ş'de Planlama Müdürü, Emek Gıda Ticaret ve Sanayi A.Ş'de ortaklık ve yöneticilik yanında, Unılever Pazarlama Bölümünde Ürün Müdürü olarak çalıştı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce