|

OPEC'ten petrol çağrısı

OPEC Genel Sekreteri Mohammad Sanusi Barkindo, OPEC üyesi ülkelere petrol konusunda ortak adım atma çağrısında bulundu. Barkindo, petrol piyasasında yaşanan belirsizliğin ortadan kaldırılması için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Şafak
14:51 - 29/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:56 - 29/10/2016 Cumartesi
Diğer
ARŞİV- OPEC Genel Sekreteri Mohammad Sanusi Barkindo
ARŞİV- OPEC Genel Sekreteri Mohammad Sanusi Barkindo

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ve OPEC üyesi olmayan ülkeler arasında düzenlenen 1. Cezayir Uzlaşması Üst Düzey Komite Toplantısı'nda konuşan OPEC Genel Sekreteri Mohammad Sanusi Barkindo, petrol piyasasında çok sayıda değişken ve belirsizliğin bulunduğu bir dönemden geçtiklerini ifade etti.



Barkindo, hiçbir ülke, şirket ve müteşebbisin bu problemleri tek başına çözemeyeceğini söyledi. Barkindo, Cezayir'deki anlaşmanın uygulanması için bir çerçeve geliştirmeye ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti. Petrol piyasasının uzun süredir arzdan kaynaklı denge dışında kaldığını belirten Barkindo, “OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler, şimdi bir araya gelmek zorundayız ve hepimizin ortak iyiliği için koordineli ve planlı adım atmak zorundayız” dedi.


#OPEC
#OPEC Genel Sekreteri Mohammad Sanusi Barkindo
#Üye ülkeler
#Cezayir
7 yıl önce