|

Orta Asya'nın en uzun demiryolu tüneli

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Taşkent'te Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'la beraber Orta Asya'nın en büyük demiryolu tünelinin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Video konferans yöntemiyle açılışı yapılan yaklaşık 20 km uzunluğundaki Çamçik Tüneli, Angren-Pap demiryolu hattının bir parçası olarak hizmet verecek.

Yeni Şafak
10:30 - 23/06/2016 Thursday
Güncelleme: 10:33 - 23/06/2016 Thursday
Yeni Şafak

Xi Jinping, geçen üç yıl boyunca Çin ve Özbekistan'ın el ele vererek, Orta Asya'nın en uzun demiryolu tünelini başarıyla inşa ettiklerine işaret etti.



Bu tünelin, Çin ve Özbekistan'ın Bir Kuşak-Bir Yol girişimi kapsamındaki ortaklıklarının önemli bir kazanımı ve iki halk arasındaki dostluğun bir nişanesi olduğunu dile getiren Xi Jinping, Özbekistan'la işbirliğini derinleştirerek, bölgesel altyapı tesisleri alanında karşılıklı bağlantı seviyesini gittikçe artıracaklarını ifade etti.



Xi Jinping ayrıca, Özbek tarafıyla birlikte iki ülkenin gelişmesi için daha elverişli koşullar yaratmak ve iki ülkenin halklarına fayda sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.



İslam Kerimov, Angren-Pap demiryolu tünelinin hizmete girmesinin Özbekistan'ın ulusal ekonomisi ve sosyal gelişmesinde önemli bir olay olduğunu belirtti.



Kerimov, Özbekistan'ın gelecek kalkınma planlarını gerçekleştirme yolunda, Çin'den aldıkları destek ve yardımlardan ötürü müteşekkir olduklarını bildirdi.


#Çin
#Özbekistan
#Orta Asya
#Xi Jinping
#Angren-Pap demiryolu hattı
#Çamçik Tüneli
8 years ago