|

Otoda 2016 yılı daha canlı olacak

Otomotiv satıcıları bu yıl ekonomik iyileşmelerle sektörün büyüyeceğine işaret etti. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Beklentimiz, Türkiye'de yeni yatırım ortamının oluşacağı, bu yatırım ortamıyla yeni iş sahalarının açılacağı ve dolayısıyla ekonomik açıdan daha canlı bir yıl geçirileceği yönünde” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:15 - 17/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Geçen seneyi değerlendiren ve 2016'ya ilişkin beklentilerini aktaran Aybar, yeni bir motorlu taşıtlar vergisi çalışmasının bu yıl en azından bir yere gelmesini ümit ettiklerini söyledi.



GEÇEN YIL SÜRPRİZ OLDU

Aybar, 2015 yılının otomotiv sektöründe oldukça hareketli geçtiğini anlatarak, “Doğrusu hiçbirimiz 2015 yılı başlarken böyle bir hareketlilik beklemiyorduk. Yılın ilk yarısında bir hareketlilik olacağını, ikinci yarısında bu hareketliliğin yavaş yavaş ortadan kalkacağını ve 2014'e göre yüzde 10-15 gibi bir yükseklikte tamamlanacağını öngörmüştük. Hepimizi pozitif yönde yanıltan bir artış gelmiş oldu. 2015 yılının genel özelliği buydu” yorumunu yaptı.



Renault'dan yeni model müjdesi

Yeni modellerle pazarda iddialarını sürdüreceklerinin altını çizen İbrahim Aybar, şubat ayında D segmenti içerisinde yeni bir başlangıç yapacaklarını anlattı. Aybar, “Sedan ve D segmentinde teknolojik bir otomobil olacak. Onun arkasından yeni megan serimiz var. Gelişmeleri nisan ayından itibaren yoğun paylaşacağız. İkinci yarısında yeni bir cross over modelimiz var” dedi.


#oto
#aybar
#renault
8 yıl önce