|

ÖTV teşviki doğru hamle

16 yaş ve üzerinde hurdaya ayrılan araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki yasalaştı. Düzenlemeyi ‘doğru bir hamle’ olarak niteleyen Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “Hurdaya teslim edildikten sonra bu teşvik verilmesi güzel oldu” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ümit Karaarslan
Ümit Karaarslan

Yeni yasa ile 16 yaş ve üzerinde hurdaya ayrılan araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirildi. Yeni düzenlemeden sonra yaklaşık 6 milyon eski araç sahibi araçlarını trafikten çekmeleri halinde, araç başına 10 bin liralık ÖTV indirimi alacak.

PAZARA YANSIMASI OLUR

Bunun yerinde ve doğru bir uygulama olduğunu belirten Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “Hurdaya teslim edildikten sonra bu teşvik verilmesi güzel oldu. Birtakım markalara ve genelde pazara yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

Sektöre yönelik teknolojik yenilikler hakkında da açıklamalarda bulunan Karaarslan, bunlardan ilkinin elektrikli araç teknolojisi ile ilgili olduğunu vurguladı. Sanılanın aksine elektrikli ve otonom araçlara geçişin 2-3 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşmeyeceği öngörüsünde bulunan Karaarslan, “Çünkü çok bağlantılı yan sanayiler var. Onları bir anda kapatıp hemen elektrikli, otonom araçlara geçişin kolay olmayacağını düşünüyorum. Bu araçlarda Kanada ve ABD gibi ülkelerde problemler oldu. Burada da teknik problemler olacaktır. Otonom aracın güvenlik sistemini halletmek yıllar alacaktır. Ama 5 yıl sonra her şey Türkiye’de de olacaktır” dedi.

#Türkiye
#Ümit Karaarslan
6 yıl önce