|

Özbekistan’dan serbest bölge çağrısı

Serbest ekonomi bölgeleriyle yabancı yatırımı artırmayı hedefleyen Özbekistan’dan Türk yatırımcılara Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi için davet geldi. Bölge Müdürü Jamşid Haydarov, “Burada sadece 6 Türk yatırımı var . Oysa burayı Türk yatırımcıları ülkeye çekmek için açtık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:24 - 2/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Bölge Müdürü Jamşid Haydarov
Bölge Müdürü Jamşid Haydarov

Serbest ekonomi bölgeleriyle yabancı yatırımı artırmayı hedefleyen Özbekistan, Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi'nde vergi ve gümrük muafiyeti sağlayarak Türk yatırımcılara fırsatlar sunuyor. Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi Müdürü Jamşid Haydarov, serbest ekonomi bölgesi ve yatırımcılara sunulan fırsatlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ELEKTRONİK ÜRETİMİ YAPACAKLAR

Haydarov, 2019'dan itibaren bölgede yaklaşık 196 milyon dolarlık 60 projenin hayata geçirileceğine işaret ederek, "Şu an bölgede 4 projenin çalışmaları başladı. Yıl sonuna kadar bu sayının 30'a ulaşmasını bekliyoruz. Bu projelerden 6'sı Türk yatırımcılara ait yeni projeler olacak. Serbest bölge hazır, yatırımcıları davet ediyoruz" dedi. Elektronik, halıcılık, tekstil, ayakkabı ve küçük ev aletleri gibi sektörlerden firmalarla anlaşmalar yapıldığını anlatan Haydarov, yıl sonuna kadar 3 Türk şirketinin çalışmalarına başlamasının beklendiğini bildirdi.

ASYA PAZARI İÇİN YENİ KAPI

Serbest bölgede yatırımcıların, miktarına göre 3 seneden 10 seneye kadar tüm vergilerden ve üretim amacıyla getirdikleri ürünlerde gümrükten muaf tutulacaklarını belirten Haydarov, "Yatırımcılar hiçbir ödeme yapmadan ürünlerini üretip buradan başka ülkelere ihraç edebilecekler. Türk yatırımcılar buradan Avrasya ve Asya pazarına ulaşabilirler. Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi bizzat Türk yatırımcılarını ülkeye çekmek için açılmıştır" diye konuştu. Haydarov, ilk etapta serbest bölgenin yıllık yaklaşık 70 milyon dolarlık ihracat yapılmasının beklendiğini, aynı zamanda yaklaşık 4 bin 400 kişiye istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

#Özbekistan
#Ticaret
#Serbest Bölge
6 yıl önce