|

Özcan: Türbülans geride kaldı

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Türkiye’nin sorunlu taraflarından cari açıkta düzelme yaşandığını söyledi. Özcan, “Ekonomide büyümenin yeniden şahlanacağını göreceğiz. Yapısal değişim ve dönüşüm sayesinde Türkiye artık tünelden çıktı, türbülansı geride bıraktığımızı söyleyebiliriz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Emin Özcan
Mehmet Emin Özcan

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, AA Finans Masası'nın konuğu oldu ve ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin sorunlu taraflarından cari açıkta düzelme yaşandığına dikkat çeken Özcan, “Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne geçişin ardından karar alma süreçleri çok hızlandı. Cumartesi ve pazar günü bile her türlü kararlar alınabildi. Tedbirler sayesinde ekonomide düzelme başladı” dedi.

Türkiye doğru yolda ilerliyor

  • Enflasyon oranlarında ciddi bir gerileme olduğuna dikkat çeken Özcan, faizlerde gerileme olduğunu, hem mevduat hem de kredi faizlerinin düştüğünü söyledi. Özcan, yapısal değişim ve dönüşüm sayesinde Türkiye'nin artık tünelden çıktığını ve türbülansı geride bıraktığını da aktardı. “Türkiye doğru yolda ilerliyor” diyen Özcan, 2019'un sonunda Türkiye’nin yeniden şahlanacağını, ekonomik büyümenin yeniden eski günlerdeki gibi yükseleceğini belirterek, “Ben şahsen bir bankacı olarak geleceğe çok pozitif bakıyorum” ifadelerini kullandı.

Kamu bankaları hasarları sardı

Özcan, aynı zamanda bazı sorunlar da bulunduğunu belirterek, "Tabii ki her şey güllük gülistanlık değil. Sonuçta çok büyük olaylar yaşadık, çok büyük saldırılara maruz kaldık. Bu atakların saldırıların sonucunda tabii ki bir takım hasarlar oluştu ancak bilhassa biz kamu bankaları olarak bu hasarları sarmak için elimizden geldiğince büyük bir çaba gösterdik. Büyük bir sorumluluk altına girdik. Bunun da meyvelerini toplamaya başladık. Sadece biz Vakıfbank olarak yurt dışından sağlanan 14 milyar dolar civarında kaynağı Türkiye ekonomisinin hizmetine sunduk. Kampanyalarla da destek verdik. Bankacılık sektörünün bu dönemde elini taşın altına koyması gerekir. Sadece kamu bankalarının değil tüm bankaların bu fedakârlığı yapması lazım” dedi. Özcan, geçen yıl eylül sonu itibarıyla aktif büyüklüklerinin 350 milyarı aştığını ve kredi büyüklüklerinin 310 milyar lira civarında olduğunu da bildirdi.

  • BORÇ FAİZİ SİLİNİYOR
  • Mehmet Emin Özcan kampanyalarla müjdeler de verdi. Özcan, “Birinci kampanyamız kredi kartı kampanyası. Kredi kartı borçlarını yapılandırmak isteyenlere aylık yüzde 1,10 faiz uygulayacağız. Bu şekilde 200 binin üzerinde başvuru bekliyoruz. İkinci kampanyamız 3 milyon liranın altında VakıfBank’a borcu olan ve 31 günden fazla aksaması bulunan yaklaşık 130 bin müşterimize yönelik. Biz bu müşterilerimize de ‘Gelin bize olan borçlarınızı uygun faiz ve vadeyle yapılandıralım diyeceğiz. VakıfBank’a olan borcu 100 bin liranın altında olan ama yasal takibe maruz kalmış müşterilerimiz de borcunu defaten veya bir yıla kadar vade ile öderse sadece ana parayı alacağız. Faizi ödemeyecek” bilgisini verdi.

7 BİN ŞİRKET BAŞVURDU

“KOBİ Değer Kredisi” paketine çok yoğun talebin olduğunu söyleyen Özcan, “Şu an 7 bin başvuruyu geçtik. 3 milyar liraya ulaşmıştır. Yakın zamanda çok uygun maliyetle 550 milyon TL karşılığı 8 yıl vadeli bir kredi temin ettik. Bununla da yine bir kampanya düşünüyoruz” dedi.

#VakıfBank
#Mehmet Emin Özcan
5 yıl önce