|

Part time işte hedef büyüttü

Günümüzün gözde mesleği yarı zamanlı (part time) çalışma şekli girişimcilere iş kapısı oldu. İş arayanlar ile işverenleri buluşturan Pariyer.com, kasım ayı itibariyle 40 bin üyeye ulaştı. Şirketi bir yıl önce kuran girişimci Meryem Bozkurt Sıtkı, 13 bine yakın iş ilanına çıktıklarını belirterek, “Bu yıl 50 bin; 2019’da 250 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Arzu Kurum
04:00 - 7/11/2018 Wednesday
Güncelleme: 10:30 - 7/11/2018 Wednesday
Yeni Şafak
 Pariyer.com, kasım ayı itibariyle 40 bin üyeye ulaştı.
Pariyer.com, kasım ayı itibariyle 40 bin üyeye ulaştı.

İki çocuktan sonra yeniden iş hayatına dönmeye karar verdiğinde part time iş arayışı içine giren girişimci Meryem Bozkurt Sıtkı, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de toplam çalışan nüfusun sadece yüzde 9.5’nin part time istihdam alanında yer aldığını görünce Pariyer.com’u kurmaya karar vermiş. Yarı zamanlı veya freelance iş arayan kişilerle işverenleri buluşturan platform, online bir hizmet pazar yeri girişimi olarak dikkat çekiyor. Kasım ayı itibarıyla 40 bine yaklaşan üyeye ulaşan site, bugüne kadar 13 bine yakın ilanla iş talebi yayınladı.

YÜZLERCE SEÇENEK

Firma, saat karşılığı çalışabilecek öğrenci, ev hanımı, yeni mezunlar, engelli vatandaşlar ve işi olduğu halde ek iş yapıp para kazanmak isteyen herkesi, hizmet alma ihtiyacı duyan işverenlerle buluşturuyor. Şirket hızla yayılarak garsonluktan çocuk bakıcılığına, gölge öğretmenlikten özel derse, tenis eğitmenliğinden mankenliğe kadar uzanan pek çok iş kolunda, farklı yüzlerce seçenek sunuyor. İşletmedeki ilanlar tasarımcıdan satış elemanına, yazılımcıdan tercümana, garsondan yönetim kurulu asistanına kadar birçok ihtiyaca uygun, saatlik, haftalık, aylık dönemsel çalışmak isteyenlere de hitap ediyor.


ÖZELLİKLE KADIN

Özellikle kadınların istihdama dâhil edilmesi en büyük amaç. İş arayanların yeteneklerini boş zamanlarında yapabilecekleri işler ile paraya dönüştürebilmeleri sağlanarak, işverenlerin kalifiye elemanlara rahatlıkla ulaşıp iş hacimlerini büyütebilecekleri bir platform geliştirdiklerini aktaran Pariyer.com Kurucusu Meryem Bozkurt Sıtkı, şöyle devam ediyor: “Pariyer.com’un amacı sadece işsiz olan 3,5 milyon insana ulaşmak değil, 20 milyonu kadın 28,4 milyon istihdam pazarına dâhil edilmeyen insanımızı üretime katmak.” 2018 sonu hedeflerinin 50 bin kişiye ulaşmak olduğunu anlatan Sıtkı, 2019 sonu hedeflerinin ise 250 bin kişiye dokunmak olduğunu söylüyor.

İŞVEREN İLE ARAYAN ARASINDA ARACI

Türkiye’de istihdam ile ilgili en önemli problemlerden birinin işveren ve çalışanın doğru bir şekilde buluşamaması olduğuna dikkat çeken Sıtkı, “Özellikle part time istihdamda yarı zamanlı çalışmanın doğasına aykırı olarak çalışanlardan CV istenmesini diğer bir problem olarak görüyoruz. Ayrıca biz çalışanın işverene ulaşamama sorununa çözüm buluyoruz, diğer platformlar gibi sadece başvur butonu ile ilana başvuru yapılan bir site değil, işveren ve çalışanın mesajlaşabildikleri bir sistem hazırladık” diyor.

  • Çeşitli alanlarda etki
  • Pariyer.com’un Türkiye’de bu zamana kadar olmayan hizmetin alınıp satıldığı bir pazaryeri projesi olduğunu belirten Sıtkı, “Emlak, tekstil,gıda, turizm ve aklınıza gelebilecek her şeyin yayınlandığı platform var ancak hem online hem offline hizmetin alınıp satıldığı ilk ve tek proje bizimkisi. Bu nedenle İTÜ Çekirdek, TİM TEB Girişim Evi tarafından destekleniyor ve Kagider Proje 15 ödülü alarak Kagider Girişimcisi olduk” bilgisini paylaşıyor.

UYGUN ÜCRET UYGUN ÇALIŞAN

Pariyer.com’un uygun ilan ücretleri ile iş verenden ayrım yapılmadan alınan part time full time ilan ücretlerine de çözüm bulduğunu anlatan site kurucusu Meryem Bozkurt Sıtkı, “2 gün çalıştıracağınız stand hostesine vereceğiniz fahiş iş ilanı ücreti ile yıllarca istihdam edeceğiniz beyaz yaka bir görevli ilanı ücreti eşit, bunu çalışan maliyetine eklediğinizde ciddi bir yük bu nedenle biz part time ilanda en uygun ücretle en uygun çalışanı bulmakta iddialıyız. Özellikle KOBİ’ler ilan fiyatlarından çok memnun kalıyorlar” ifadelerini kullanıyor. Meryem Bozkurt Sıtkı, toplamda 7 kişi istihdam ettiklerini anlatarak; platform olarak önümüzdeki dönemlerde büyümeyi sürdüreceklerini sözlerine ekliyor.

#Çalışma
#Pariyer.com
#Part Time
6 years ago