|

Patronlar yeniden 'kadın' dedi

Başkanlık konusunda bir türlü dikiş tutturamayan patronlar kulübü TÜSİAD, yeniden rotasını kadına çevirdi. Giderayak 'muhatap'lık tartışması başlatan Haluk Dinçer'in yerine Cansen Başaran Symes geliyor.

04:00 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:15 - 20/01/2015 Salı
Diğer
Patronlar Kulübü TÜSİAD, üçüncü kez bir kadın başkanda karar kıldı. Daha önce Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner’in başkanlık ettiği TÜSİAD, yarın yapılacak 45. Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cansen Başaran-Symes, Yönetim Kurulu Başkan Adayı olarak Yönetim Kurulu asil ve yedek üye aday listesini oluşturdu. Dernekten yapılan açıklamaya göre; 2015-2016 dönemi için önerilen isimler genel kurul toplantısı öncesinde dün TÜSİAD üyelerine sunuldu. 

Başaran-Symes tarafından üyelere sunulan yönetim kurulunun asil aday listesinde; İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Metin Akman, Bahadır Balkır, Cansen Başaran-Symes, Memduh Boydak, Esin Güral Argat, Simone Kaslowski, Ali Yıldırım Koç, Murat Özyeğin, Mehmet Nurettin Pekarun, Agah Mehmet Tara ve Sedat Şükrü Ünlütürk yer aldı. 

YİK'TE ÖZİLHAN DÖNEMİ

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan da yapılacak seçimli 45. TÜSİAD Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı aday listesini oluşturdu.  Özilhan, tarafından 2015-2016 dönemi için önerilen ve TÜSİAD üyelerine sunulan YİK Başkanlık Divanı aday listesinde ise Tuncay Özilhan (Başkan), Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Nazlı Boyner, Ömer Aras, Ahmet Agah Uğur, Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım yer alıyor.

DİNÇER MUHATAPSIZ GİTTİ

Haziran’da Muharrem Yılmaz’ın skandal istifasıyla boşalan TÜSİAD Başkanlığı’na seçilen Haluk Dinçer'in başkanlığı yaklaşık 7 ay sürdü. Dinçer, gider ayak başlattığı 'Muhatap'lık tartışmasıyla büyük tepki almıştı. 
#TÜSİAD
#Cansen Başaran
#Tuncay Özilhan
9 yıl önce