|

Pilota süper kek

Hükümetin de destek ve teşvik sağladığı yerli ürünlere olan talep her geçen artıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne acil durum için gıda sağlayan İmmu-Nat firması; TSK’nın yanısıra pilot ve sporculara özel süper kek üretti. Şirketin Genel Koordinatörü Galip Altıntaş, “Ürettiğimiz kekler 1 yıl bozulmaz, azotla yapılan özel ambalajı sayesinde suya düşse su almaz, üzerinden tank geçse hiçbir şey olmaz, yanmaz” dedi.

Yasemin Asan
04:00 - 23/04/2019 mardi
Güncelleme: 04:31 - 23/04/2019 mardi
Yeni Şafak
İmmu-Nat Bitkisel İlaç A.Ş
İmmu-Nat Bitkisel İlaç A.Ş

Bitkisel likit extractlar (öz su) üreten yerli firma İmmu-Nat Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de acil durum için gıda sağlıyor. Bir grup gazeteciyle bir araya gelen İmmünat Genel Koordinatörü Galip Altıntaş, 12 yıldır Bodrum Yalıkavak’ta bitkisel likit extractlar ürettiklerini yurt dışında da birçok ilaç ve kozmetik firmasına etken madde sağladıklarını bildirdi. Şu anda toplamda 3 tesisleri olduğunun ve bir tanesinin isminin “Doktor Ekmek” olduğunu ifade eden Altıntaş, “Sporcular ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri birimlerinde, pilotların acil durum kitlerinde şu an bizim keklerimiz var. Bu kekler 1 yıl bozulmaz, azotla yapılan özel ambalajı sayesinde suya düşse su almaz, üzerinden tank geçse hiçbir şey olmaz, yanmaz” dedi.


YÜZDE 90 YERLİ ÜRETİM

Bir dilim kekin bir insanı 1 gün ayakta tuttuğuna dikkati çeken Altıntaş, “TSK’nın acil durum kitlerinde, helikopterlerde var. Yurt dışından bu ürüne talep var. İçerisinde yok yok. Gluten yok, yemekteki şişkinliği vermez. İnsan bedeni karnını doyurmak üzere değil yeterli maddeleri almak üzere kodlanmıştır. Yüzde 90’ı kendi ülkemizde yetişen bitkilerden oluşuyor” bilgisini paylaştı.


AZERBAYCAN DA İSTİYOR

Genelkurmay’a konu hakkında 3 defa brifing verdiklerini ve direk satın alımın gerçekleştiğini kaydeden Altıntaş, “Çok ciddi talep gördü. Bu kek de ekmek de değil. Fonksiyonel bir gıda. 3 yıllık bir Ar-Ge çalışmasıyla yapıldı. 1 yıldır TSK’nın acil durum kitlerinde, helikopterlerinde mevcut. Dünyada böyle bir ürün yok. Operasyonel birlikler içinde özellikle Irak bölgesine de gönderdik. Azerbaycan istiyor” diye konuştu. Ürünü medikal olarak da ürettiklerini belirten Altıntaş, “Özellikle kanser hastalarının beslenme sıkıntısı var. Zayıflama, ciddi enerji düşmesi, hastalıkla mücadelede sıkıntı yaşıyorlar. Birkaç dilimle günlük alabilecekleri vitaminleri, mineralleri alsın diye tasarlandı” ifadelerini kullandı.

  • Yeni yatırım yolda
  • Yurt dışı çalışmaları hakkında da bilgi veren Altıntaş, şunları söyledi: “İhracat noktasında Arabistan’ın 6 bin 500 noktası olan büyük bir ilaç firmasıyla ürünlerimizi Orta Doğu ülkelerine göndermek üzere anlaşmalar yapılmak üzere.” Arabistan ile yapılan anlaşmanın 100 milyon dolar olduğunu ifade eden Altıntaş, “Yapmış olduğumuz tesis yeterli kalmayacak. Samsun’da büyük bir arazi alındı. Kırsal kalkınmayı destekleme fonuyla birlikte devasa bir fabrika kurma planımız var. Yeni açılacak tesisle 300 kişiye istihdam sağlanacak” diye konuştu.

#İmmu-Nat
#TSK
#Kek
#Galip Altıntaş
il y a 5 ans