|

Poşetteki reklam kalksın

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ücretli poşet” uygulamasından sonra poşetlerdeki reklam ve şirket logolarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Palandöken, reklam yapılan tüm bez torbaların da ücretsiz olmasını istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 22:46 - 6/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Ücretli poşet uygulaması konusunda yurttan ilginç manzaralar da yansıyor. Düzce’de 10 kuruşa pazarda poşet satan vatandaşın görüntüleri ilgi uyandırdı.
Ücretli poşet uygulaması konusunda yurttan ilginç manzaralar da yansıyor. Düzce’de 10 kuruşa pazarda poşet satan vatandaşın görüntüleri ilgi uyandırdı.

1 Ocak’ta yürürlüğe giren ücretli poşet gündemdeki yerini koruyor. Uygulamaya destek artarken, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Bazı işletmeler sattıkları poşetlerin üstüne reklamlarını basarak uygulamayı fırsata çevirdi” dedi.

Ücretli poşet uygulamasına alışmaya çalışan vatandaş ve esnaf, aynı zamanda ilginç örneklerle de karşılaşıyor. Poşeti markete geri iade edenler, file çantaları satanlar derken son günlerde özellikle reklam içeren poşetlere tepki var.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "
Bazı işletmeler sattıkları poşetlerin üstüne reklamlarını basarak uygulamayı fırsata çevirdi. Bu tür uygulamalar doğayı korumada samimi değil. Ücretli poşetler kesinlikle reklam ve satış sloganı içermemeli
" diye konuştu.

REKLAMA ALET ETMEYİN

Zincir marketler ve AVM’lerin sattıkları poşetlere logolarını ve satış sloganlarını bastığını belirten Palandöken, poşetlerin işletmelerin reklamına “alet edildiğini”, vatandaşların ise ücret ödedikleri poşetlerle marketlerin reklamını yapmak istemediğini vurguladı.

Öte yandan, ülke çapından ilginç girişimcilik örnekleri de görüntülere yansıyor. Poşet modasına uyan girişimcilerin durumdan vazife çıkararak gelir elde etme yöntemleri merakla takip ediliyor.

YURTTAN POŞET MANZARASI

  • Düzce’de plastik market poşetlerinin parayla satılmasına tepki gösteren vatandaş, pazarda açtığı tezgahta poşet sattı. Marketlerde 25 kuruş bedelle verilen poşetleri cumartesi pazarında tezgahına koyan Murat Öztürk isimli vatandaş, "Markette 25 kuruş burada 10 kuruş” diye bağırarak pazarcı esnafının şaşkın bakışları arasında renk renk poşetleri satışa çıkarttı.

Murat Öztürk yaptığı açıklamada, "Tepki olsun diye yapıyorum. Bedavadan reklam yaptırıyorlar. Bir markete gittiğimizde en az 5-6 poşetle çıkıyoruz. Neden reklamlarını yapalım? 6 poşet 1 ekmek yapıyor” dedi.

#Bendevi Palandöken
#Murat Öztürk
5 yıl önce