|

Raftaki Türk dizileri yeniden dünyaya açılıyor

146 ülkeye ihracat başarısı gösteren Türk dizi sektörü dijitalde yeni bir atağa hazırlanıyor. Yurt dışında yayınlanmamış ve gölgede kalmış diziler de bundan sonra Dramax isimli dijital platform üzerinden dünyaya açılacak. İspanyolca ve Arapça seslendirmelerin olduğu 5 bin saatlik içerik ülke tanıtımına da katkı verecek.

Ekonomi Servisi
00:00 - 15/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 06:46 - 15/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Diriliş Ertuğrul
Diriliş Ertuğrul

En çok dizi ihraç eden ülkeler sıralamasında yurt dışına açılan 150’den fazla diziyle, ABD’den sonra ikinci sırada yer alan Türkiye, yeni bir atağa hazırlanıyor. Ortadoğu coğrafyası yanında İspanya ve Latin Amerika’da yoğun ilgi gören Türk dizileri artık dijital platform üzerinden izleyicilere ulaşacak. Yeni kurulan Dramax sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki izleyici, kendi ülkelerinde daha önce yer almayan Türk dizilerine de ulaşmış olacak.


HEDEF 5,2 MİLYAR KULLANICIYA ULAŞMAK

  • Bugüne kadar yurt dışına satılan dizilerin tamamının reytingleri toplandığında yaklaşık 550 milyon kişiye ulaşılırken, Dramax ile web üzerinden veya mobil uygulama sayesinde 4.6 milyar web kullanıcısı, 5.2 milyar mobil kullanıcı hedefleniyor. Türk dizileri, Güney ve Kuzey Amerika, Afrika, Orta Asya, Ortadoğu ve Avrupa’daki 146 ülkeden yaklaşık 700 milyon kişi tarafından izlenince bu konudaki yatırımlar hem çeşitleniyor hem de önem kazanıyor. Türkiye dışında, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara yönelik hazırlanan abonelik sistemiyle hayata geçirilen yeni dijital platform Dramax, yerli yapımları dünyaya açacak.

İSPANYOLCA VE ARAPÇA ÇEVİRİ

Böylece, ülkemizde daha önce yayınlanmış ama dünyaya açılamamış veya gölgede kalmış yapımlara da fırsat doğacak. Bu adımın dizi sektörüne ciddi katkı yapacağı ifade edilirken, turizm başta olmak üzere ülke tanıtımı için de önemli rol oynayacak. 5 bin saatten fazla dizi içeriği ile yayın hayatına başlayan Dramax, tüm yapımları İspanyolca ve Arapça dublajlı versiyonlarıyla yayınlıyor. Platforma önümüzdeki dönemde Rusça, Urduca ve İngilizce başta olmak üzere yeni dil seçenekleri de yüklenecek.


CEPTEN DAHA FAZLA ERİŞİM FIRSATI

  • Platormun online basın toplantısında konuşan Dramax İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı, “Bugüne kadar ağırlıklı olarak Arapça ve İspanyolca konuşan topraklarda yaşayan izleyiciler, Türk dizilerine ülkelerindeki televizyon kanalları tarafından ulaşabildiler. Ancak dünya artık büyük göçlerin olduğu, insanların yaşamak ve çalışmak için başka ülkelere taşındığı bir coğrafya. Türk içerikleri artık yabancı ülkelerde sadece yayınlayan kanalın yayın saatinde izlenebilen diziler olmaktan çıkıp, yabancıların ‘ne zaman isterse, nerede isterse’ izleyebileceği bir hale dönüşecek” dedi.
#Türk dizileri
#Dünya
#Dramax
#İspanyolca
#Arapça
3 yıl önce