|

Rekor vergi takibi

Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Denetim Kurulu (VDK) Başkanlığında görev yapan vergi müfettişleri 150 binden fazla vergi incelemesi yaptı.

Fatih Özer
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 16:31 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) faaliyete geçmesiyle Vergi Müfettişleri tek çatı altında toplandı.
Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) faaliyete geçmesiyle Vergi Müfettişleri tek çatı altında toplandı.

Vergi müfettişleri, vergi kaçakçılığı başta olmak üzer birçok alanda vergi denetimini artırdı. 2011 yılı öncesi Türkiye’de 4 farklı kurumun vergi incelemesi yaparken, 2011’de Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) faaliyete geçmesiyle vergi müfettişleri tek çatı altında toplandı. Ardından Vergi Usul Kanununda reform sayılabilecek yenilikler yapıldı.

Bu noktada mükellef hakları portalının kurulduğunu söyleyen Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Özgür Kubuş, “Mükelleflerin incelemesi eskiden olduğu gibi yıllarca sürmemektedir. Tam incelemeler 1 yıl, sınırlı incelemeler 6 ay içerisinde tamamlanıyor. Mükellefler, incelemelerin her aşamasını aldıkları kod sayesinde anlık takip ederek, kendilerini daha iyi ifade edebiliyor” dedi.

150 BİN DENETİM YAPILDI

  • Vergi müfettişleri, 2011’den bu yana 150 binden fazla denetim gerçekleştirdi. Vergi kaçakçılığı başta olmak üzere Maliye Bakanlığının diğer gider birimleri, aklama suçu incelemelerinin de yapıldığını belirten Kubuş, “2017’de 119 bin 26 vergi incelemesi yapıldı. Bu incelemelerde tarhı istenilen toplam vergi tutarı 5 milyar 878 milyon 506 bin 580 TL, kesilmesi önerilen toplam ceza tutarı ise 14 milyar 370 milyon 585 bin 724 TL oldu" diye konuştu. Kubuş, VDK bünyesindeki 8 bin 244 vergi müfettişi ve yardımcısının her türlü terörün mali kaynaklarının kesilmesinde de etkin çalıştığını aktardı.

5 BİN ÜYESİ BULUNUYOR

5 binin üzerinde üyesi bulunan Vergi Müfettişleri Derneği’nin Genel Merkezi Ankara’da olup, İstanbul, İzmir ve Adana’da şubeleri ve 25 ilde de temsilcilikleri bulunuyor. Mesleki bir sivil toplum örgütü olup üyeleri vergi müfettişi ve yardımcılarından oluşuyor.

#Vergi
#Özgür Kubuş
6 yıl önce