|

Restorancılar da TL ile kiradan memnun

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın başta alışveriş merkezleri olmak üzere gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılacağına yönelik açıklamaları restoran sahiplerinince olumlu karşılandı.

Haber Merkezi
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 00:47 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ramazan Bingöl
Ramazan Bingöl

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Albayrak’ın “AVM’lerde bulunan dükkanlarda dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacağız” dedi. Bingöl, dolar kurunun son iki yılda TL karşısında ciddi değer kazandığını belirterek, gelirlerinin TL ile ancak kira ödemelerinin özellikle AVM’lerde dolarla olduğunu söyledi.

YERİNDE BİR DÜZENLEME

Üyelerinin Türkiye genelinde 6 bine yakın şubesi bulunduğu bilgisini veren Bingöl, “Son yıllarda dolarda yaşanan artış sonrası dövizle kira ödemek gerçekten belimizi büküyordu. Söz konusu düzenleme çok yerinde. TL ile gelirimiz var ancak en büyük giderimiz olan kirayı dövizle ödüyoruz. Bu sürdürülebilir değildi. Bu nedenle sayın bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür ediyor düzenlemenin bir an önce hayata geçmesini diliyoruz. Kira sözleşmelerinin TL’ye çevrilmesi ya da 3-5 yıl kiracı kalma şartının kaldırılması yönünde taleplerimiz vardı” diye konuştu.

  • Mevcut sözleşmeler TL’ye çevrilmeli
  • Daha önce kira sözleşmelerinin TL’ye çevrilmesi ya da 3-5 yıl kiracı kalma şartının kaldırılması yönünde talepleri olduğunu hatırlatan Bingöl, şunları kaydetti: “Aksi takdirde belirli bir süre ışıklarımızı kapatmak başta olmak üzere ciddi adımlar atacağız’ demiştik. Bu eylemimizi de askıya aldık. Biz kira ödemelerinde TL’ye geçişi çok önemsiyoruz ve restoran sahipleri dünden beri çok heyecanlı ve mutlu. Ayrıca avro ve dolar üzerinden yapılan kira sözleşmeleri de TL’ye döndürülmeli.”
#Restoran
#Kira
#Döviz
6 yıl önce