|

Robot yazılımla çalışanlar memnun

Geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojilerin ele alınacağı Türkiye’nin en büyük teknoloji ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future Expo bu hafta başlıyor. ASKON’un düzenlediği etkinliğin ana konuşmacısı ise UiPath’ın Türkiye Genel Müdürü Tansu Yeğen olacak. Etkinlik öncesi bir açıklama yapan Yeğen, robot yazılımların çalışan memnuniyetini yüzde 80 arttırdığını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 00:39 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Smart Future Expo bu hafta başlıyor.
Smart Future Expo bu hafta başlıyor.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) düzenlediği Türkiye’nin en büyük teknoloji ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future Expo 2018 Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisi bu hafta gerçekleştirilecek. 14-15 Kasım’da “Dönüşerek Daha Güçlüyüz” sloganıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek zirvede, geleceğin akıllı teknolojileri ve bu teknolojilerin ülkemizin şehirleri ve sanayisine getirdiği yeni yaklaşımlar ele alınacak.

YAPAY ZEKA DESTEĞİYLE

Zirvede ana konuşmacısı UiPath’ın Türkiye Genel Müdürü Tansu Yeğen olacak. Yeğen zirvede, yapay zekâ destekli yazılım robotlarıyla değişen iş hayatına değinecek. Etkinlik öncesi robot yazılımlarla ilgili bir açıklama yapan Yeğen, robot yazılımların çalışan memnuniyetini yüzde 80 arttırdığını söyledi. Tansu Yeğen, bu çözümü kullanan kurumların, yapay zekanın sağladığı faydalardan yararlandığını belirtiyor.


EKONOMİYİ HER YIL YÜZDE 1 BÜYÜTÜYOR

Yeğen, “Bu kurumlar, her yönden işlerinde hızlanarak yüzde 75’lere varan verimlilik artışı yakalıyor. Aynı zamanda robot yazılımlar, çalışanların toplam işleri içinde ortalamada yüzde 40 civarında yer alan tekrarlanan işleri üstlendikleri için, çalışan memnuniyeti de yüzde 80 artış gösteriyor” dedi.


Yeğen’e göre, önümüzdeki 10 yıl içinde ülkelerin bu teknolojiyi kullanarak ekonomilerini her yıl yüzde 1 oranında artırmaları bekleniyor.

  • NELER KONUŞULACAK?
  • Bakanlıkların, yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sektör lideri firmaların yerlerini alacağı dev organizasyonda; Sanayinin Dönüşümü, Akıllı Şehir ve Yapı ile Girişimcilik temaları eş zamanlı olarak işlenerek bilişim, yazılım, otomasyon, elektronik ve şehircilik başta olmak üzere gelişen IoT, yapay zeka, bulut bilişim ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren akıllı teknolojilere değinilecek.
#Robot yazılım
#İş Dünyası
#Tansu Yeğen
5 yıl önce