|

Rolls-Royce CEO’su East Külliye'de

Türkiye'de Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi bulunan Rolls-Royce'un üst yöneticisi Warren East dün Türkiye'de bir dizi temaslarda bulundu. Warren East, önce Başbakan Binali Yıldırım ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:17 - 5/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Yatırımların ele alındığı görüşmede bundan sonra ileriye dönük nelerin yapılacağı yönünde fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın liderliğinde, modelini Rolls-Royce'un oluşturduğu ve Türkiye'nin milli projelerinin temelini oluşturacak endüstriyel beceri ve yeteneklerin geliştirilmesi amacıyla tasarlanan “Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi'nin kurulması için imzalar atılmıştı.



Yatırımların ele alındığı görüşmede bunda Savunma sanayiinde de üretim sağlayan Rolls-Royce özellikle tank ve helikopter motoru üretimiyle biliniyor. İngilizlerin 110 yıllık şirketin Rolls-Royce'nin kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'yi hedef aldığı bir dnemde gerçekleşen bu ziyaret anlamlı bulundu.


#Rolls-Royce
#Warren East
#Binali Yıldırım
8 yıl önce