|

Rusya da dolardan kaçmaya hazırlanıyor

Yeni Şafak
01:00 - 9/12/2004 الخميس
Güncelleme: 10:51 - 22/06/2017 الخميس
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Rusya da dolardan kaçmaya hazırlanıyor
---------------------- manset ---------------------

Rusya Merkez Bankası Başkanı Sergei Ignatyev, döviz rezervindeki dolar payını düşürebileceklerini söyledi. Rusya Federasyonu meclisi Duma'da konuşan Ignatyev, ''Döviz rezervlerimizin yüzde 70'ini dolar, yüzde 25'ini euro ve kalan yüzde 5'ini diğer ülke paraları. Uluslararası döviz piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Henüz alınmış bir karar yok ancak rezervlerimizde doların payını değiştirebiliriz'' açıklamasında bulundu.

Doların hızlı değer kaybını endişeyle izlediklerini belirten Ignatyev, rezerv yapısında hızlı bir değişiklik olmayacağını sözlerine ekledi. Rusya'nın altın ve döviz rezervleri, kasım ayında 10 milyar dolar artışla 117,5 milyar dolara ulaştı. Petrol fiyatlarındaki artıştan olumlu etkilenen ülkenin rezervleri 2004 başında 77 milyar dolar seviyesindeydi.

Dolarda artış var

Bu arada uluslararası borsalarda dün, ABD Doları önemli paralar karşısında değerlenirken, altın fiyatları doların toparlanmasına bağlı olarak önemli bir gerileme gösterdi. Dolar, euro karşısında önceki gün yaşadığı rekor gerilemeden sonra toparlanarak bütün paralar karşısında değerlendi. Londra piyasasında dün 1,3428 dolarda kapanan euro, dün öğle saatlerinde 1,3317 dolara indi.

Petrol, üç ayın en düşük seviyesinde

Ham petrol fiyatları vadeli işlemlerde ABD'de bugün açıklanacak stok verileri öncesi son üç ayın en düşük seviyelerine geriledi. Amerikan ham petrolü dünü 1 dolar 52 sent değer kaybederek 41,46 dolarda tamamladı. Brent petrolü ise benzer bir gevşemeyle dünkü işlemleri 38,27 dolarda noktaladı. Fiyatların düşmesinde, ABD'de TSİ 17:30'da açıklanacak haftalık petrol stoklarına ilişkin iyimserlik etkili oluyor. Reuters'ın anketine göre, ülkede işlenmiş petrol stoklarının geçen hafta 1 buçuk milyon varil arttığı tahmin ediliyor.

Borsada 17 Aralık sıkıntısı
Öte yandan Avrupa Birliği kararı öncesinde tedirginliğin etkili olduğu İstanbul Borsası'nda hisse senetleri yüzde 2 değer kaybetti. Ulusal 100 Endeksi günü 22 bin 625 puandan günü kapattı. Bono piyasasında en fazla işlem gören 24 Mayıs 2006 vadeli tahvilin bileşik faizi yarım puan artışla 23.31 düzeyine çıktı. Bankalararası piyasada ise dolar 1 milyon 416 bin liraya yükselirken, Euro ise 1 milyon 877 bin liradan işlem gördü.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل