|

Rusya'ya 500 milyon $’lık ihracat

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği organizasyonluğunda Moskova’da fuara katılan 47 Türk firması, uluslararası ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Başkan Baran Çelik “Bu yıl ocak-temmuz döneminde Rusya’ya ihracat yüzde 57 artışla 273 milyon dolara yükseldi. 2018 yılının tamamında Rusya’ya yönelik otomotiv ihracatımızın 500 milyon dolara yaklaşmasını bekliyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:21 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Türk otomotiv endüstrisi, Rusya ile iş birliği fırsatlarını geliştirmek ve ihracata ivme kazandırmak için MIMS Automechanika Moskova Fuarına katıldı.
​Türk otomotiv endüstrisi, Rusya ile iş birliği fırsatlarını geliştirmek ve ihracata ivme kazandırmak için MIMS Automechanika Moskova Fuarına katıldı.

Türk otomotiv endüstrisi, Rusya ile iş birliği fırsatlarını geliştirmek ve ihracata ivme kazandırmak için MIMS Automechanika Moskova Fuarına katıldı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) organizasyonluğunda gerçekleştirilen mili katılımda 47 Türk firması yer aldı.

Dünya otomotiv endüstrisinin en önemli fuarları arasında gösterilen fuarda, Türk firmaları büyük ilgi gördü. Yaklaşık bin metrekare alanda yer alan Türk firmaları ise otomotiv yedek parçaları, havalı fren ve debriyaj sistemleri, motor parçaları, araç filtreleri gibi geniş bir yelpazede sergilediği en yeni ürünleri ile katılımcılardan büyük ilgi gördü.

İYİ İLİŞKİLER OTO SANAYİ İÇİN FIRSAT

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Rusya ve Türkiye’nin otomotiv alanında gün geçtikte artan bir üretim ve pazar gücüne sahip olduğuna dikkat çekti. Siyasi ve ekonomik açıdan ilişkilerin düzelmesinin, otomotiv alanında ikili ticarete ivme katmak için önemli bir fırsat yarattığının altını çizen Baran Çelik “İşletmelerimiz, Rus otomotiv ana ve yan sanayinin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak teknoloji ve nitelikli iş gücüne sahip. Bu da bizi pazarın ilk tercih edilen tedarikçilerinden biri yapıyor. Türkiye, Rusya pazarında otomotiv yatırımları olan bir ülke. MIMS sayesinde pek çok firma ileriye dönüş yapabileceklerini yüz yüze görüşme fırsatı buldu” diye konuştu.

#​Uludağ Otomotiv
#Moskova
#Baran Çelik
6 yıl önce