|

Rusya’ya ayakkabı ihracatı % 500 arttı

Türkiye'nin Rusya'ya yaptığı ayakkabı ihracatı mayısta % 500 arttı. Ayakkabıcıların bu yılın ilk beş ayında yaptığı ihracat geçen yılın tamamını geride bıraktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:09 - 17/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Rusya’ya ayakkabı ihracatı % 500 arttı
Rusya’ya ayakkabı ihracatı % 500 arttı

Ayakkabı ihracatçıları mayıs ayında kırılması zor bir rekora imza attı. Sektörün Rusya’ya yaptığı ihracat yüzde 500 arttı. Rusya’ya Ocak-Mayıs döneminde yapılan ihracatta da yüzde 96,7 artış kaydedildi. Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, “Geçen ay Rusya’ya ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 500 artışla 6,3 milyon dolara yükselttik” dedi.

Hüseyin Çetin, 2013’e kadar Türk ayakkabı sektörünün en büyük pazarı olan Rusya’ya muhteşem bir dönüş yaptıklarını bildirdi. Rusya’daki ekonomik daralma ve ardından gelen uçak krizi nedeniyle pazarda son 3 yılda büyük kan kaybettiklerini hatırlatan Çetin, 2017 ile birlikte ticarette yeni bir sayfa açtıklarını vurguladı. Rusya’nın Türkiye’nin en büyük komşusu ve en önemli ticari ortaklarından biri olduğunu dile getiren Çetin, deri ve ayakkabı sektörü için de Rusya pazarının kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Deri ihracatı da iyi gidiyor

Çetin, “Rusya pazarında yakalanan sinerjinin önümüzdeki dönemde ihracata olumlu yansımalarının devam edeceğine ve gelecek yıl 2013’teki 129 milyon dolarlık rekoru kıracağımıza inanıyorum” dedi. Rusya’ya deri ihracatında da bahar havası estiğini hatırlatan Çetin, yılın ilk 5 ayında bu ülkeye ihracatta yüzde 73 artış olduğunu ifade etti.

#Rusya
#İhracat
7 yıl önce