|

Sağlıkta yapay zeka dönemi

Sağlık uygulamalarında yapay zeka dönemi başlıyor. Hastalıkları önlemek için erken uyarı niteliğinde olacak sistem hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Doğumdan ölüme kadar, vatandaşların tüm bilgilerin kayıt altında olacağını söyledi.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:46 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Vatandaşların tüm bilgilerin kayıt altında olacak.
Vatandaşların tüm bilgilerin kayıt altında olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişiye özel ‘yapay zeka’ uyarı sistemi geliştireceklerini belirtti. Koca, yeni teknolojilere işaret ederek, “İnsan hayatının doğum öncesinden ölümüne kadar sağlığı ile ilgili tüm kayıtlarını tek bir elektronik dosyada tutmaya yönelik sistemlerimiz ve yapay zeka uygulamalarıyla gelecekte insanımızın sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmesinin altyapısını oluşturma gayreti içindeyiz” dedi. 2019 yılında hedefleri hakkında bilgi veren Koca, “Yapay zeka uygulamalarıyla ürettiği kişiye özel sağlık durum bilgisinin, vatandaşımıza otomatik gönderilmesini sağlayarak hastalıklara karşı bireysel duyarlılığın artışına aracılık etmesini sağlamak” şeklinde konuştu.

AKILLI İLAÇ ÇARE OLACAK

Psikiyatri ilaçlarındaki artış nedeniyle, bu ilaçların akıllı ilaç kapsamına alındığını ifade eden Koca, tuz tüketimini azaltmak için lokantalara belgesi verileceğini açıkladı. Sağlık harcamaları hakkında bilgi veren Koca şunları söyledi: “Cepten yapılan sağlık harcamalarının oranı dalgalanma gösterse de genel sağlık sigortasının devreye girmesi ve vatandaşlarımızın tamamına yakınının sağlık güvencesi altına alınması ile bu oran yüzde 16’lar seviyesine kadar indi.”

#Sağlık
#Yapay Zeka
5 yıl önce