|

Sanko ağır sanayiye kayıyor

Sanko Holding olarak tekstilden ağır sanayiye doğru yavaş yavaş kaymayı düşündüklerini söyleyen Abdülkadir Konukoğlu, bunu da başaracaklarını düşündüklerini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 1/03/2004 Monday
Güncelleme: 13:37 - 21/06/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Tekstilde dünya markası olan ve birçok ünlü firmaya ürün satmayı başaran bir Türk firması olan Sanko Tekstil'de amiral gemisi değişiyor. Sanko Holding son yıllarda yaptığı yatırımlarla tekstilden, ağır sanayiye doğru hamle yapıyor.

Soruları cevaplayan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Sanko Tekstil veya Sanko Holding olarak ağır sanayiye doğru yavaş yavaş kaymayı düşündüklerini, bunu da başaracaklarına inandığını söyledi. Bu yıl holding olarak 150-200 milyon dolarlık yatırımları olacağını, Güney Koreli Daewoo şirketiyle Türkiye'de iş makinaları üretimi konusunda ortak yatırım yapma görüşmelerinin sürdüğünü belirten Konukoğlu, "Görüşmeler yakında netilenecek. Her şey olumlu şekilde sürüyor. Biz Türkiye'de iş makinası üretmek istiyoruz. Bu iş makinalarını tahmin ediyorum artık ya Gaziantep ya da İstanbul'da kuracağız. Ancak yönü inşallah Gaziantep'tedir" diye konuştu.

'Star veya Telsim'e talip değiliz'

Holdingin faaliyet gösterdiği tekstil, inşaat, finans, ambalaj, enerji, gıda, otomotiv, sağlık ve eğitim alanlarında açılacak özelleştirme ihalelerine girebileceklerini bildiren, Konukoğlu, şöyle konuştu: "Şimdi zaman zaman bize özelleştirmeler konusunda sorular soruluyor. Star ve Telsim'e ilişkin sorularda soruluyor. Bu bankalarda da böyle oldu. Her bankanın satışında dediler ki; Sanko talip... Medya bizim işimiz değil. Biz sanayiciyiz.

Medya ayrı bir olay. Televizyonculuk ayrı bir olay. Zaten şu anda da Telsim satılıyor diye bir şey yok. Kimi Telsim'e kimi Star Televizyonu'na müşteri olduğumuzu söylüyor. Böyle bir şey yok. Bu haberler nasıl yayılıyor onu da bilmiyoruz doğrusu. Bizim ne böyle bir niyetimiz ne de böyle bir girişimimiz var. Ama, gün doğmadan da neler doğar..."

'Teşvik yasası olumlu'
Teşvik Yasası'nın olumlu karşıladıklarını, Güneydoğu Anadolu'da yatırım ve istihdam artışı olacağını vurgulayan Konukoğlu, kendilerinin şu anda Adıyaman'da ve Gaziantep'te makine ve kapasite yenilenmesi olarak 75'er milyon dolarlık yatırımı bulunduğunu belirtti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 years ago