|

Sektör liderleri İstanbul'da

THY’nin, kurumsal müşterileri için düzenlediği etkinliğe 71 ülkeden 900 uzman katıldı. Farklı sektörlerin önemli isimlerini ağırlayan organizasyonun önemine dikkat çeken THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şirket olarak finansal altyapılarının sağlam olduğu bilgisini paylaştı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:01 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Etkinliğe 71 ülkeden 900 uzman katıldı.
Etkinliğe 71 ülkeden 900 uzman katıldı.

Türk Hava Yolları’nın, iş yaşamını avantajlarla buluşturmak amacıyla kurumsal müşterileri için özel tasarladığı ayrıcalıklı programı ‘Turkish Airlines Corporate Club’, 17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen konferansla küresel ölçekli iş seyahati profesyonellerine ev sahipliği yaptı. Dünya genelindeki sektör liderlerinin bir araya gelerek, iş seyahatinin geleceğini tartıştığı uluslararası bir etkinlik olan konferans yılda bir kez düzenleniyor. Bu yıl 71 ülkeden 900 davetlinin katılım gösterdiği konferans, “Futuretainment” kitabının çok satan yazarı ve açılış konuşmacısı olan Mike Walsh’un ya da diğer bilinen adıyla ‘CEO of Tomorrow’ (Geleceğin CEO’su)’un yanı sıra küresel iş seyahati sektörünün önde gelen isimlerini İstanbul’da ağırladı. ‘Building for the Future- Geleceğe Hazırlık’ ana temasına sahip bu yılki konferansın başlangıç oturumu, BBC spikeri Aaron Heslehurst’ın Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile gerçekleştirdiği söyleşiye sahne oldu.

‘FİNANSAL AÇIDAN SAĞLAMIZ’

Başkanı İlker Aycı, "Gelirimizin büyük bir kısmı döviz kurundan etkileniyor ama gelirlerimizin büyük bir kısmı da döviz cinsinden... Finansal açıdan çok sağlam bir şirketiz" dedi. Aycı, "İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin uzun vadeli turizm hedeflerine, Türkiye'nin finansal ve iş merkezi olma konusundaki hedeflerine hizmet verecek. THY, bu ışık altında daha fazla yatırım yapacak. Kadroyu, teknolojik gelişmeleri ve hizmetleri arttıracağız. Sektör lideri olmak istiyorsanız geleceğe bakmanız lazım" diye konuştu.

  • Her zaman B planı hazır
  • Aycı, Turkish Cargo'nun, ağırlık açısından yüzde 20 büyümeye gittiğini ve ciro açısından da yüzde 20 büyüme yaşadığını, bu yıl 1,5 milyar doları aştıklarını, amaçlarının ilk 5'e girmek olduğunu söyledi. Aycı, sözlerini şöyle tamamladı: "Finans dünyasında önemli hususlardan bir tanesi kaynak yönetimi ve risk yönetimidir. Her zaman B planımız var, kriz zamanlarında lazımdır. Her zaman rezervimiz vardır."
#THY
#İlker Aycı
6 yıl önce