|

Selçuk Bayraktar paylaştı: Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu. Bayraktar, "Bir hayalimizi daha gökyüzü ile buluşturduk çok şükür. Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun." dedi. Bayraktar, ilk uçuştan görüntüleri de paylaştı.

Halil Akkoç
15:55 - 27/10/2023 Cuma
Güncelleme: 16:38 - 27/10/2023 Cuma
Yeni Şafak
Bayraktar TB3
Bayraktar TB3

Baykar’ın kendi öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyet'in 100. yılında gökyüzüyle buluştu.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
"Bir hayalimizi daha gökyüzü ile buluşturduk çok şükür. Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun."
ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün uçuş görüntülerini de paylaştı.

Bayraktar TB3 SİHA

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemidir. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahiptir.

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunmaktadır.

Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olan Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilmektedir.




#Bayraktar TB3
#Selçuk Bayraktar
#SİHA
6 ay önce