|

Sıfır otoda beklenen güzel haber geldi: Nisandan sonra tedarik krizi sona erecek

Sıfır otomobil tarafında uzun süredir devam eden tedarik sıkıntısına yönelik güzel haber geldi. Tedarikle ilgili sıkıntıların giderek azalmasını öngördüklerini dile getiren sektör temsilcileri 2023’ün ikinci yarısına işaret ederek sıfır oto tarafından bulunurluk sıkıntısının kalmayacağını öngörüyor.

11:15 - 22/03/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, sıfır araç kıtlığının nedenlerini ve bu sorunların ne zaman sona ereceğini açıkladı.


Reyhanoğlu'nun açıklamasına göre, araç üretimi sürecinde yaşanan global mikroçip krizi ve lojistik sorunları, Türkiye'deki araç kıtlığının ana sebepleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte, Reyhanoğlu, üreticilerin yavaş yavaş üretim kapasitelerini artırdığını ve lojistik sorunlarının da azalmaya başladığını belirtti.


Sıfır araç bulamayan müşterilerin sıraya girmesi durumunda araç teslimine kadar olan sürede fiyat artışlarından nasıl korunacağı yönündeki bir soruyu yanıtlayan Reyhanoğlu,
'Tedarikle ilgili sıkıntıların giderek azalmasını öngörüyoruz. 2023’ün ikinci yarısında tedarik ile ilgili bir problemimizin kalmamasını bekliyoruz. Bugüne kadar ekonomik koşullar izin verdiği sürece biz müşterilerimize fiyat koruması verdik. Tabii ki çok büyük değişiklikler olur, elimizden fiyat koruma vermek gelmez, o zaman mecburen yansıtmak zorunda kalabiliriz. Ama son 4 aydır özellikle yetkili satıcılarımızda sıraya girmiş, belli bir şasi numarası üzerinden sözleşme imzalamış olan bütün müşterilerimizin fiyatları korundu. Bu anlamda müşterilerimize markaya güvenmelerini tavsiye ederiz.' diye konuştu.




#Sıfır oto tedarik krizi
#Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu
#Çip krizi
1 yıl önce