|

Şirketler bayi toplantılarını ve kongreleri gemilerde yapacak

TUYED toplantısında biraraya gelen kruvaziyer turizmcisi şirketler, sektörün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bayi toplantıları ve kongrelerin gemilerde yapılması yönünde görüş birliğine vardılar.

Yeni Şafak
01:00 - 3/01/2004 Cumartesi
Güncelleme: 12:41 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ İSTANBUL


    Üst gelir grubuna hitap eden turizm türü olan kruvaziyer (lüks gemilerle yapılan turlar) turizmi, kendine yeni bir alan buldu. Avrupa'da hızla büyüyen kruvaziyer turizmine Türkiye'de şu anda ancak 10 bin kişi katılabilirken, şirketlerin toplantı ve kongrelerinin gemilerde yapılmaya başlamasıyla pazarın büyütülebileceği bildirildi.

    Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin (TUYED) her ay geleneksel olarak düzenlediği sektörle buluşmalar toplantısında konuşan kruvaziyer turizmi şirketlerinin yöneticileri, Türkiye'nin turizmde hakettiği payı alamadığı alanlardan birinin de kruvaziyer turizmi olduğunu söyledi.

    turizmgazetesi.com'un yayın yönetmeni Fehmi Köfteoğlu'nun yönettiği panele The Cruise Line'dan Ergün Güvenç, Setur'dan Yeşim Özaltay, ITS'den Onur Dağoğlu ve ICT'den Sadettin Bülbül katıldı.

    İstanbul Taksim'deki Elit Otel'de "Kruvaziyer Turizmi: Türkiye'nin eksileri artıları" başlığı ile yapılan toplantıda konuşmacılar, pazarın büyük bölümünü ABD'lilerin oluşturduğunu, bu nedenle son dönemde yaşanan terör olaylarının kruvaziyer turizmini diğer alanlardan daha çok etkilediğini söyledi.

    'Yerli müşteri de lazım'
    Konuşmacılar, kruvaziyer turizminin gelişebilmesi için diğer ülkelerden Türkiye'ye gelenlerin yanı sıra Türkiye'den de çıkışların olması gerektiğini belirterek, "Her alanda olduğu gibi burada da pazarın gelişmesi için iç potansiyelin harekete geçmesi gerekir" dedi. Dünyadaki eğilimlere paralel olarak, şirketlerin çalışan veya bayilerini teşvik etmek amacıyla düzenlediği toplantılar oteller yerine gemilerde yapmaya başladığını belirten konuşmacılar benzer sürecin Türkiye'de de geliştiğini ifade ettiler. Dünyada 10 milyon kişinin çıktığı kruvaziyer turizmine Türkiye'de şu anda ancak 10 bin kişi katılıyor. Ancak toplantı ve kongrelerin dışında yeni ürün geliştirilmesi halinde Türkiye'nin 3,5 milyon kişilik bir potansiyeli bulunduğu belirtiliyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce