|

Sivas, Almanların gözdeyatırım üssü haline geldi

Teşvik kanunu kapsamında en fazla yatırım alan iller arasına giren ve özellikle Alman yatırımcıların gözdesi olan Sivas'a, Neuhaus Hamburger isimli metal sanayi firması da yatırım için geldi.

Yeni Şafak
01:00 - 20/02/2005 Pazar
Güncelleme: 12:02 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Sivas, Almanların gözde yatırım üssü haline geldi
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    Teşvik kanunu kapsamında en fazla yatırım alan iller arasına giren Sivas, Alman yatırımcıların gözdesi oldu. Teşvik kanunundan sonra 3 Alman firmasının fabrika temeli attığı Sivas'ta, dördüncü Alman firması da yatırım kararı aldı.

    Sivas'ta yatırım kararı alan Alman Neuhaus Hamburger firması yetkilileri Uli Hamburger, Jachim Neuhaus ve Peter Neuhaus, Almanya'da yaşayan Sivaslı işadamı Aziz Sevi ile birlikte Sivas Organize Sanayi Bölgesi ve Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

    Alman firmasının yetkilileri, en kısa zamanda fabrikanın temelini atıp üretime başlamayı hedeflediklerini belirterek, Sivas'ta yatırım yapmaktan mutlu olduklarını söylediler. Daha önce de 3 Alman firmasından Paco Umform Technik çelik dövme, Aktif Automotive Tec Tic. Ltd. Şti. otomobil yan sanayii ve Manfred Hardkopf döküm alanlarında Sivas'ta yatırım kararı almış ve fabrikaların temeli atılmıştı.

    Alman yatırımcıları misafir eden Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Neuhaus Hamburger firmasının CNC tezgahları konusunda yatırım yapacaklarını bildirdi. Yatırım için Almanların üçlü konsorsiyum şeklinde bir şirket kurduğunu belirten Yıldırım, "Alman yatırımcılar Sivas'ı en kârlı ve en güvenli yer olduğu için tercih ediyorlar. Gurbetçi hemşehrilerimizin de gayretiyle bir tane Alman firmanın gelip burada yatırım yapması diğerleri için ayrıca bir güven unsuru oluyor" dedi.

    Sivas Demir-Çelik Fabrikası'nın da Alman firmaların yatırımlarında önemli bi etken olduğunu vurgulayan Yıldırım, önümüzdeki dönemde hammaddelerinde çelik kullanan firmaların yatırımlarının hızlanmasını beklediklerini dile getirdi. Sivas'ı Alman firmaların spot yatırım bölgesi yapmayı planladıklarını kaydeden Yıldırım, "Neuhaus Hamburger firmasının da metal sanayiinde faaliyette bulunacak olması, demir-çelik sektörünün Sivas'ta canlanmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

    Şu ana kadar yatırım için gelen Alman firma sayısının 4'e ulaştığını kaydeden Yıldırım, hedeflerinin yıl sonuna kadar 10 Alman yatırımcıyı Sivas'a getirmek olduğunu söyledi. Teşvik yasasından sonra toplam 65 kişiye yer tahsis ettiklerini bildiren Yıldırım, Organize Sanayii Bölgesi'nde yer kalmadığı için 30'un üzerinde firmanın da sırada beklediğini bildirdi. Organize sanayii bölgesini genişletmek amacıyla istimlak çalışmalarına başladıklarını ifade eden Yıldırım, baharla birlikte diğer yatırımcılara da yer vermeyi umduklarını dile getirdi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce