|

Su satışında tavan fiyat dönemi

Su satışında fahiş zamları önlemek için yeni tarife hazırlandı. İstanbul Sucular Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, “Belirlediğimiz fiyatlarla üretici de dağıtıcı da bayi de zarar görmüyor. Şu anda bu tarifede yer alan fiyatların üzerinde satış yapılamaz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ahmet Turan Akkaya
Ahmet Turan Akkaya

Son dönemde vatandaşa pes dedirten su zamlarından sonra satışlar için tavan fiyat uygulamasına gidiliyor. Artık vatandaşlar su satışlarında litresine göre karşılaştırma yapabilecek. İstanbul Sucular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, su fiyatlarına yüzde 60'a yakın zam yapıldığını anımsattı. Akkaya, "Belirlediğimiz fiyatlarla üretici de dağıtıcı da bayi de zarar görmüyor. Şu anda bu tarifede yer alan fiyatların üzerinde satış yapılamaz" diye konuştu.

Akkaya, su ve ekmeğin tarifeye bağlı olduğunu kaydederek "Yeni tarifemizde zam oranı 3 yıl önceki tarifemize göre yüzde 21-25 arasında oldu Yeni tarife İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edildi. Şu anda 39 ilçe gönderdik" dedi.

Damacana 9,5 lira

Akkaya, yeni tarifeye göre 19 litre dönüşümlü polikarbon damacana suyun tavan fiyatının 9 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini ifade ederek, 19 litre dönüşümsüz polikarbon damacana suyun ise en fazla 11 liraya satılabileceğinin altını çizdi. Öte yandan yeni tarifedeki su fiyatları şu şekilde: “19 litre polikarbon damacan dönüşümlü 9,5 lira, 19 litre polikarbon damacana 11 lira, 10 litre pet (2 adet) 12 lira, 5 litre pet (4 adet) 12 lira, 1,5 litre pet (12 adet) 12 lira, 0,33 litre pet su dönüşümsüz (24 adet) 12 lira.”

  • Şikayet edin
  • Bazı çok bilinen markaların yüksek rakama su satışı yapabildiğinin hatırlatılması üzerine Akkaya, “Bilindik markalar uzak yerlerden geliyor. Kurtarmıyorsa uzaktan gelmesinler. Geliyorlarsa farkı kendileri karşılasın, tüketiciye yansıtma hakkı yok.” cevabını verdi. Akkaya, yeni tarifeyi Ticaret Bakanlığı’na da gönderdiklerini belirterek, gerek esnaf odasına gerekse İTO’ya bağlı tüm esnafların bu tarifeye uyma zorunluluğunun bulunduğunu söyledi. Vatandaşlara da uyarıda bulunan Akkaya, tarifenin üzerinde bir tutarla su satışı gerçekleştiren işletmelerin odaya veya ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
#Su
#Damacana
#Satış Fiyatı
5 yıl önce