|

Suriye'den geçiş ücretini düşürmesini istedik

Yeni Şafak
00:00 - 25/10/2004 Pazartesi
Güncelleme: 10:09 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Suriye'ye resmi ziyarette bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Şam'daki temasları çerçevesinde Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri tarafından kabul edildi. Coşkun, Ulaştırma Bakanı Makram Obeid, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Amer Hosni Lutfi ile de bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen ikili görüşmelerde Bakan Coşkun'un, Türk tarafının karşılaştığı sorunları dile getirdiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Bakan Coşkun, Suriye makamlarıyla yaptığı görüşmelerde, kara taşımacılığında Türk TIR'larından kamyon başına alınan 375 dolarlık geçiş ücretinin indirilmesini talep etti. Görüşmelerde ayrıca Eylül ayından itibaren Suriye'nin yasakladığı demiryolu hattının yeniden açılması da gündeme getirildi. Heyette yer alan Türk işadamları, UND ve Roder taşımacılık şirketlerinin Suriye ile ortak şirketler kurmak istediklerini, Türk tersanelerinin, Suriye'nin denizcilikle ilgili her türlü talebini yerine getirebileceğini bildirdiler.

Ortak şirket kuruluyor
Bakan Coşkun'un görüştüğü Ulaştırma Bakanı Makram Obeid ise Suriye devlet demiryollarının rehabilitasyonu konusunda Türkiye ile mutabakata varıldığını bildirdi. Bunun için iki ülke arasında ortak bir şirket kurulacağını belirten Obeid, kara ve demiryolu taşımacılığında yaşanan sorunların giderilmesi konusunda bakanlığının ilgili birimlerine talimat vereceğini kaydetti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce