|

Taşeron işçide EKAP sorgusu

Taşeron işçiler için 2 Ocak'ta başlayan kadro süreci tüm hızıyla devam ediyor. Başvurular yapıldı, tespit komisyonlarının inceleme süreci devam ediyor. Sonuçlar yakın zamanda açıklanacak. Taşeron işçilere kadro aşamasında EKAP kullanılıyor. EKAP nedir, EKAP ne işe yarar? İşte yanıtlar...

Yeni Şafak
12:18 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 12:29 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Taşeron işçiler EKAP sisteminden sorgulanıyor.
Taşeron işçiler EKAP sisteminden sorgulanıyor.

Kamuda çalışan taşeron işçiler 2018’e kadro başvurularıyla başladı. Kadroya geçişte yılbaşında başlayan süreç devam ediyor. Bugünlerde kamu kurumlarında kurulan tespit komisyonları başvuruları değerlendiriyor. Tespit komisyonu incelemeler yapacak ve hak sahiplerinin ilanı 12 Ocak 2018 - 20 Şubat 2017 tarihleri arasında duyurulacak.

İlanlara itiraz etmek isteyen işçilerin 21 Şubat - 23 Şubat 2018 tarihlerinde müracaatlarını yapması gerekiyor.

İtirazların incelenmesi ve kesin hak sahibi ilanları 24 Şubat - 2 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Bu süreçten sonra taşeron işçiler sınava girecek. Taşeron sınavları 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav sonucuna itirazlar 23 Mart - 26 Mart 2018 tarihlerinde alınacak.

İtirazların incelenmesi ve kesin liste 27 Mart - 31 Mart 2018 tarihlerinde yayımlanacak. Hak sahibi olan ve kamuya geçişleri yapılacak olan işçilerin ise 2 Nisan 2018 tarihine kadar kamuya geçişlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİYE KAPSAMLI EKAP KONTROLÜ

Taşeron işçiler EKAP sisteminden sorgulanıyor. Yani başvuru yapan kişinin gereken şartlara sahip olup olmadığı bu sistemden kontrol ediliyor.Kişinin kapsamda olduğu kesinleştiğinde, 4 Aralık 2017’de çalışıyor olup olmadığı SGK kayıtlarından kontrol edilecek. Bu husus da teyit edildiğinde değerlendirme tamamlanacak. Bu sürenin 40 günü geçmemesi ve 2 Nisan’da kadro geçişlerinin tamamlanması hedefleniyor.

TAŞERON İŞÇİDE EKAP NEDİR?

Kamu İhale Kurumu ve daha bir çok kamu kurum ve kuruluşu tarafından elektronik ortamda (Elektronik Kamu Alımları Platformu "EKAP" ve kurumların kendi internet sitelerinde) ve yayınlanan ilanlı ve ilansız ihale duyurularına ve şartnamelerine erişmenizi sağlayan ihale takip sistemidir. Bu sistemle taşeron işçilerin hak sahibi olup olmadığı da sorgulanabiliyor.

TAŞERON İŞÇİ SINAVI NASIL OLACAK?

Taşeron işçilere yapılacak sınavla ilgili bilgiler de işçilerin çalıştığı kurumların internet sayfasında ilan edilecek. Sınav soruları çalışanların yaptığı işle ilgili konulardan seçilecek. Bu nedenle endişe etmeye gerek yok. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilecek. 50 puan alan başarılı sayılacak. Sonuçlar kamu kurumunun internet sitesinden ilan edilecek.

#Taşeron işçi
#EKAP
#Kadro
6 yıl önce