|

Tedarikçi geleceğe hazırlık yapıyor

400’ü aşkın üyesiyle otomotiv tedarik sanayi sektörünün tek temsilcisi olan Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Ege Bölgesi Üye Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

04:00 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:03 - 8/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
TAYSAD Başkanı Alper Kanca
TAYSAD Başkanı Alper Kanca

İzmir’de gerçekleştirilen ve otomotiv tedarik sanayinin günümüzde geldiği noktanın değerlendirildiği toplantıda, otomotiv tedarik sanayinin sorunlarının çözümü için izlenilmesi gereken yol haritası üzerinde duruldu.

PİYASA ÇOK HIZLI DEĞİŞECEK

Otomotiv tedarik sanayinin sürekli gelişim gösterdiğine dikkat çeken Alper Kanca, ana sanayinin gündeminde elektrikli araçlar, otonom araçlar, batarya teknolojileri, otomotiv elektroniği, malzeme testleri gibi gelişmelerin olduğunu anımsatarak, ilerleyen dönemde ise tedarikçilerin bu konularda hangi noktada olduğunu sorgulayarak ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

Araştırmalara göre 2030 yılında üretilen araçların yüzde 18’inin tam elektrikli, yüzde 41’inin ise hibrit olacağına dikkat çeken Kanca, “Önümüzdeki dönemde üretim süreçleri çok daha kompleks olacak ve adetler artacak. Gitgide daha kısa vadeli tahminler olacak. Piyasa çok hızlı değişecek” açıklamasında bulundu.

ÇİN DÜNYAYI ETKİLEDİ

Otomotiv sanayinde son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen TAYSAD Başkanı Kanca, geçen yıl dünya otomotiv sektörünün hem üretim hem de satış anlamında küçüldüğünü, bunun en büyük sebeplerinden birinin de Çin otomotiv pazarındaki daralma olduğunu aktardı. Kanca, “Sadece Volkswagen’in cirosunun yüzde 50’si Çin’den geliyor. Çin’deki düşüşler tüm dünyayı etkiliyor” dedi.

#Alper Kanca
#Çin
5 yıl önce