|

Tekstilin hedefi ilk beş

Geçtiğimiz yılı 10.5 milyar dolarlık ihracatla tamamlayarak dünyanın yedinci büyük tedarikçisi olan tekstil sektörü, 2019 yılı için hedefi ilk beş olarak belirledi. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, hedefler doğrultusunda alternatif pazarlara da önem vereceklerini kaydetti.

Burak Karaca
04:00 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 00:28 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Ahmet Öksüz
Ahmet Öksüz

Türk tekstil ve hammaddeleri sektörü, geçtiğimiz yılı 10.5 milyar dolarlık ihracatla tamamlamıştı. Dünyanın yedinci, Avrupa Birliği’nin ise ikinci büyük tedarikçisi olan sektör, yeni yılda pazar payını artırmak için de kolları sıvadı. 2019 yılında çift haneli bir büyüme rakamına ulaşmak istediklerini belirten İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Bizim en çok önem verdiğimiz başarı kriterlerinden bir tanesi dünyadaki pazar payımızı artırmak ve en büyük beş tedarikçi arasında yer almak" dedi.

ÜÇ BÖLGEDE REKOR

  • Sektörde 2018 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Öksüz, Türk tekstil ve hammaddeleri sektörünün, AB’nin Çin’den sonraki en büyük tedarikçisi olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yılı yüzde 4'lük bir ihracat artışı ile tamamladıklarını belirten Öksüz, 2018'in özellikle yeni pazarlara girme açısından önemli geçtiğini ifade etti. Toplamda 188 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizen Öksüz şunları söyledi: “Sektör olarak en fazla ihracatı 5.4 milyar dolar ile Avrupa Birliği ülkelerine yaptık. Afrika pazarına ihracatta yüzde 13.5 artışla 1 milyar doları geçtik ve rekor kırdık. Asya ve Okyanusya ülkelerine tekstil ve hammaddeleri ihracatımız yüzde 25.1 oranında artarak 677 milyon dolar ile en yüksek ihracat değerine ulaştı.”

HEDEF %10 ARTIŞ

Sektör olarak 2019 yılında yüzde 10'luk bir ihracat artışı rakamına ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Öksüz, ilk aşamada 11 milyar doların üzerine çıkacaklarını kaydetti.

#İTHİB
#Ahmet Öksüz
#İhracat
5 yıl önce