|

Telekom'a 7 talip

Türk Telekom için Koç-Sabancı İşbirliği, Doğan Holding, Telekom İtalya'nın da bulunduğu 7 talipli kayıt yaptırdı.

Yeni Şafak
00:00 - 22/05/2004 Cumartesi
Güncelleme: 15:34 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • HAMDİ ATEŞ ANKARA


    Yılan hikayesine dönen Türk Telekom'un özelleştirilmesi için ilk adım adıldı. Türk Telekom'un en az yüzde 51'inin blok satışı için bilgilendirme sürecine katılacak firmalar kayıtlarını yaptırdı. Alınan bilgilere göre aralarında Koç-Sabancı İşbirliği, Doğan Holding, Telekom İtalya'nın da bulunduğu 7 taliplinin bilgilendirme sürecine katılmak için kayıt yaptırdı.

    20 bin dolar karşılığı bilgilendirme sürecine katılanların 5'i önceki gün, 2'si de dün işlemlerini yaptırdı. Böylece özelleştirme sürecinin ilk bölümü tamamlandı. 20 bin dolar karşılığında kayıt yaptıranlar, "etkileşimli bilgilendirme" sürecine girecek.15 Temmuz'a kadar sürecek bu süreçte Türk Telekom, taliplilere şirket hakkında bilgi verecek ve bu bilgi kesinlikle üçüncü taraflara verilmeyecek.

    Son karar, Bakanlar Kurulu'nun

    Bilgilendirme sürecinin tamamlanmasının ardından Türk Telekom için son teklif tarihi açıklanacak. Bilgilendirme sürecine katılmayan alıcılar da teklif verebilecekler. Bilgilendirme sürecine katılmayanlar ise ciddi alıcılar olarak değerlendirilmiyor. Son teklif tarihine kadar alıcılar fiyat tekliflarini yapacak. Ayrıca Özelleştirme İdaresi bir değer tespitinde bulunacak ama bunu açıklamayacak. Teklifler bu değerin altında olursa son sözü Bakanlar Kurulu verecek.

    Yüzde 94'ü satılacak
    Özelleştirme ile Türk Telekom'un çalışanlara ait olan yüzde 5'lik hissesi ile yüzde 1'lik altın hisse dışında kalan yüzde 94'lük bölüm satılacak. Eğer, blok satışta bunun tamamı satılamaz ise kalan bölüm halka arz yoluyla özelleştirilecek. Daha önce yabancıların Telekom'un yüzde 45'nin üzerindeki hisselerine sahip olamayacakları yönündeki düzenleme de hazırlanan yasa tasarısi ile kaldırılacak. TBMM'de bulunan tasarı ile Türk Telekom'un uyduları ve Sahil Radyo da şirketten ayrılıyor. Böylece stratejik önemi bulunan uydular özelleştirme dışında tutuluyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce