|

THY, İstanbul tesislerini açtı

Türk Hava Yolları (THY), 3 Mart’ta gerçekleştirilecek taşınma öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın da katılımıyla İstanbul Havalimanı’ndaki tesislerini resmen açtı. THY’nin yeni tesisleri arasında uçak bakım hangarları, kargo terminali, uçak içi ikram birimi, yer hizmetleri teçhizat bakım alanı ve yer hizmetleri yakıt istasyonu gibi birçok tesis yer alıyor.

Yasin Yılmaz
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:11 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
THY İstanbul Havalimanı Teknik Hangarı
THY İstanbul Havalimanı Teknik Hangarı

Türk Hava Yolları, 3 Mart 2019'da İstanbul Havalimanı'na gerçekleştirilecek taşınma öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın da katılımıyla tesis açılışını gerçekleştirdi. THY'nin, tesisleri arasında Uçak Bakım Hangarları, Kargo Terminali, Uçak İçi İkram Tesisleri, Yer Hizmetleri Teçhizat Bakım Tesisleri ve Yer Hizmetleri Yakıt İstasyonu gibi birçok tesis yer alıyor. Operasyonlarını 3 Mart'tan itibaren İstanbul Havalimanı'na taşıyacak olan Türk Hava Yolları, havalimanı arazisi içerisinde yer alan teknik hangarın kapılarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan'ın da katıldığı bir törenle resmen açtı. Bakan Turhan, "İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemleri devam ediyor. Mart itibarıyla inşallah tamamen bitmiş olacak" dedi.

'İDEALİN VE HAYALİN HAYAT BULMUŞ HALİ'

  • Bakan Turhan törende yaptığı konuşmada, "İstanbul Havalimanı idealin, hayalin büyük düşünmenin hayat bulmuş şeklidir. Taşınma işlemleri devam ediyor. Mart ayı itibarıyla inşallah tamamlanmış olacak. Burası 200 milyon yolcu kapasiteyle dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacak. Bu havalimanı sayesinde İstanbul'umuz; doğu ile batı, kuzey ile güney arasında bir aktarma, transfer merkezi olacak" dedi.

'REKOR HIZDA BİTİRDİK'

Açılış törenine çok sayıda davetlinin yanısıra Türk Hava Yolları'nın üst düzey yöneticileri de katıldı. Törende konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "İstanbul Havalimanımızda tesislerimizin açılışını yapıyoruz. Rekor hızda bitirdiğimiz tesislerimiz ile 3 Mart’ta yeni evimizde hizmet vermeye başlayacağız. Yeni evimizde yeni hedefler ile THY daha yüksekten uçacaktır" diye konuştu.

'TARİHTE YERİMİZİ ALIYORUZ'

Törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan tesislerin, tüm fazları tamamlandığında milli havayoluna ait devasa bir yerleşke hizmeti verecek kampüsün yapım sürecinde bir nevi lokomotif oluşturduğuna dikkat çeken ve bu bağlamda söz konusu tesislere farklı bir önem atfettiklerini belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Tarih yaklaştıkça, heyecanını her geçen gün daha da yoğun yaşıyor olduğumuz yeni evimize geçiş, sürekli belirttiğimiz gibi sadece Türk Hava Yolları’nın değil, ülkemiz sivil havacılığının en önemli dönüm noktasını oluşturacak. Bizler şükür ki, bu müthiş serüvenin faal oyuncuları olarak tarihte yerimizi alıyor olacağız. İşte tam da buradan hareketle, bugün açılışını yaptığımız tesisler gibi, bu sürece sağladığımız her bir katkıyı, bu abidevi yapıya eklediğimiz bir yapı taşı olarak görüyor ve bundan aldığımız gurur ve motivasyonla da, ülkemizin gelişim sürecinde artı değer oluşturacak daha nicelerinin planlamasını bugünden gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

  • Dünyanın en büyük kampüsü olacak
  • THY, mart ayında gerçekleşecek büyük taşınma öncesi, İstanbul Havalimanı’nda 42 bin 399 metrekare oturum alanı üzerinde, toplam 50 bin 379 metrekare kapalı alana sahip 5 operasyonel tesisin açılışını gerçekleştirdi. İnşası son safhaya ulaşan Uydu Kargo Binası, Uydu İkram Binası, Hava Tarafı Personel Geçiş Kapısı, TGS Yönetim ve Yer Hizmetleri Teçhizat Bakım Binası, Operasyon Merkezi (Ekip Terminal kısmı) toplam 150 bin metrekare kapalı alana sahip tesisler büyük taşınma öncesi tamamlanarak hizmete hazır hale gelecek. Taşınma sonrası 2. faz tesislerinin inşasına 2019 yılında da devam edecek olan Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı operasyonlarını, tüm fazları tamamlandığında yaklaşık 700 bin metrekare kapalı alana sahip, dünyanın en büyük kampüsünden gerçekleştirecek. Bayrak taşıyıcı havayoluna ait kampüs tamamlandığında ise; 4 bölgede ana ve uydu binalar olarak adlandırılan 14 tesisten oluşacak.
  • HOSTES FENALAŞTI
  • Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’ndaki hangar ve bazı tesislerinin açılış töreninde Bakan Turhan’ın konuşması sırasında salonda bulunan bir THY hostesi fenalaştı. Hostesin fenalaştığını gören Turhan konuşmasını keserek sağlık ekiplerine haber verdi. O sırada hostese çevredekiler ve hostes arkadaşları müdahale de bulundu. Hostesin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
#THY
#Mehmet Cahit Turhan
#İstanbul Havalimanı
5 yıl önce