|

THY: RJ uçakları güvenli

Türk Hava Yolları (THY), korozyon problemi nedeniyle bir süre önce uçuşunu durdurduğu, RJ uçaklarının, güvenilir olduğununu bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 28/07/2004 Çarşamba
Güncelleme: 17:07 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • SIRRI BIYIK / İSTANBUL


    Türk Hava Yolları (THY) tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, sözkonusu uçaklarda belirlenen korozyonun 16.04.2004 tarihli bir yazı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne (SHGM) bildirildiği hatırlatılarak şöyle denildi: " THY, SHGM ve İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi CAA aracılığı ile üretici firma BAE Systems'dan bu sorunun, uçakların yapısal emniyeti ve dolayısıyla uçuşa elverişliliği üzerindeki etkisinin belirlenmesini talep etmiş ve THY, konu netleşinceye kadar tüm RJ uçaklarını seferden almıştı.." İki ay süren zaman içerisinde uçağın imalatçısı İngiliz firma BAE Systems'in, uçakların incelenmesi için THY Bakım Merkezi'ne gönderdiği uzman heyetin gerekli muayeneleri yaptığı ifade edilen açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi: "BAE Systems, uçaklardaki korozyon seviyesinin uçakların uçuş emniyetini etkileyecek derecede büyük olmadığı sonucuna varmış. Bu bilgiyi İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi CAA'den alan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, durumu THY'ye bildirmesine üzerine THY, uçakları sefere koymuştur. Türkiye'nin gözbebeği kuruluşlarından olan THY'nin, takdir edilmesi gereken bir tasarrufu dolayısıyla hırpalanması, insaf ölçülerine sığmamaktadır.
    "Özetle, THY, RJ uçakları ile ilgili üzerine düşen tüm vazifeleri yapmış, gerekli süreçleri izlemiş ve uçmasında hiçbir sakınca bulunmadığı tespit edilen bu uçaklarını tekrar sefere koymuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce