|

Ticaret Bakanı Bolat Iraklı mevkidaşı ile görüştü: İlişkilerimizi çok daha üst seviyelere çıkarmaya kararlıyız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak ile ticaret, lojistik, müteahhitlik, yatırımlar, enerji ve turizm başta olmak üzere tüm alanlarda köklü ortaklıklar kurmak için önemli kararlar aldıklarını belirterek, "2023 yılı itibarıyla 20 milyar dolarlık ticaret hacmimiz ve müteahhitlerimizin bugüne dek üstlendiği 34,6 milyar dolarlık 1101 projeyle ülkemizin en önemli ticaret ortaklarından birisi olan Irak ile ilişkilerimizi çok daha üst seviyelere çıkarmaya kararlıyız." dedi.

Halil Akkoç
15:48 - 22/04/2024 Monday
Yeni Şafak
Bakan Bolat,  Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Irak Ticaret Bakanı Etir Davud Selman Al-Greyri ile bir araya geldi.
Bakan Bolat, Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Irak Ticaret Bakanı Etir Davud Selman Al-Greyri ile bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Irak Ticaret Bakanı Etir Davud Selman Al-Greyri ile bir araya geldi.

Bakan Bolat, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,
"Görüşmemizde, hem ülkelerimiz arasındaki ticaretin teknik ve hukuki altyapısını güçlendirmek, hem de özel sektörlerimiz arasında ticaret, lojistik, müteahhitlik, yatırımlar, enerji ve turizm başta olmak üzere tüm alanlarda köklü ortaklıklar kurmak için önemli kararlar aldık. Bugün imzalayacağımız Anlaşmalar arasında yeralan JETCO- Ortak Ekonomik ve Ticaret İşbirliği Mekanizması, bu kararların takibi için temel platform görevi görecektir."
ifadelerini kullandı.

"İlişkilerimizi çok daha üst seviyelere çıkarmaya kararlıyız"

Bolat, "2023 yılı itibariyle 20 milyar dolarlık ticaret hacmimiz ve müteahhitlerimizin bugüne dek üstlendiği 34,6 milyar dolarlık 1101 proje ile ülkemizin en önemli ticaret ortaklarından birisi olan Irak ile ilişkilerimizi çok daha üst seviyelere çıkarmaya kararlıyız." dedi.

#Ömer Bolat
#Bağdat
#Recep Tayyip Erdoğan
11 days ago