|

TOKİ’den gayrimenkul atağı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 17 şehirde 3 bin 926 adet konutu 91 bin 151 liradan başlayan fiyatlar ve 304 liradan başlayan taksitlerle satıyor. Konutlar; kurasız ve başvuru önceliğine göre alıcıya sunuluyor. TOKİ’nin kuralı konut ve ticari ünite satışı da sürüyor. İdarenin yeni konut projeleri de ihale gününü bekliyor.

Mine Açar
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:34 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
17 ilde TOKİ fırsatı
17 ilde TOKİ fırsatı

Gayrimenkulde düşük fiyat, düşük taksit ve uzun vade beklentisi içerisinde olanlar bugünlerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) internet sitesine ziyareti artırdı. Çünkü TOKİ aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu tam 17 şehirde 3 bin 926 adet konutu kurasız şartsız satıyor. Konutların fiyatı 91 bin 151 liradan, aylık taksitleri 304 liradan başlıyor. Fiyatlar, bulunduğu kata, oda ve metrekare büyüklüğüne göre ise kademeli olarak artıyor.

BAŞVURU ÖNCELİĞİ

Satıştaki bağımsız birimlerin yüzde 95’i alt ve orta gelir grubu için yapılan sosyal konutlardan oluşuyor. Yaklaşık 3.5 yıldır yapılan konutların yüzde 84’ü 6 kat ve aşağısında inşa ediliyor. İdare, yatay mimari kadar proje geliştirdiği ilin mimari özelliklerine de özen gösteriyor. Gayrimenkullerin birçoğu kurasız ve başvuru önceliğine göre satılıyor. Konut satın almak isteyenlerin belirtilen süre içerisinde ilgili bankalara müracaat etmeleri gerekiyor. Konutların bulunduğu illere göre yüzde 10, 20 ve 25 peşinat bedeli ile 120 ve 240 ay vade seçenekleriyle ev ve iş yeri sahibi olunabiliyor. Gayrimenkul uzmanları bu dönemde TOKİ'yi gerek internet sitesinden gerekse bilfiil gidip merkezinde ziyaret edenlerin kazançlı çıkacağını söyledi. Uzmanlar, daha önce kura ile satılan konutlardan elde kalan sınırlı sayıdaki konutun şimdilerde aynı fiyat avantajı ile kurasız satıldığına dikkat çekti.

İSTANBUL'DA KURAYLA

TOKİ talebin yoğun olduğu illerde ise kurayla dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapıyor. İdarenin İstanbul Silivri'de inşa ettiği ve kuralı sattığı halihazırda 598 adet bağımsız birim bulunuyor. Bunların satış fiyatı 198 bin liradan başlıyor. TOKİ’nin İstanbul’da Kayabaşı ve Tuzla’da yeni konutları da önümüzdeki aylarda kurayla satışa sunması bekleniyor.

  • İsteyene arsa satışı
  • TOKİ, 29 ilde 161 arsayı da satışa sundu. Muhammen bedeli yaklaşık 962 milyon TL olan arsalar ‘açık artırma’ yöntemi ile satılacak. Arsalar konut, gelişme konut, villa konut, ticaret, turizm tesis, rekreasyon alanı, özel eğitim, özel sağlık, rehabilitasyon merkezi, konut dışı kentsel çalışma, çok işlevli merkez, sosyal ve kültürel tesis, akaryakıt istasyonu, tarım imarlı ve imarsız arsalardan oluşuyor. Müzayede 29 Ocak Salı günü saat 13.30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. Satışa sunulan arsalardan İstanbul’dakilerin imar durumu Başakşehir Kayabaşı’nda özel sağlık ve özel eğitim, İkitelli’de, Çatalca Muratbey’de, Eyüpsultan Göktürk’te, Arnavutköy Taşoluk’ta ve Sultanbeyli Battalgazi’de konut niteliğinde.
  • Arka arkaya ihale yapacak
  • TOKİ, Ocak ve Şubat ayları içerisinde 2 bin 253 adet konut, 1 adet kreş, 1 adet ticaret merkezi ve 65 adet dükkanın ihalesini de gerçekleştirecek. Konutların 655’i Burdur’da, 47’si Batman’da, 106’sı Rize’de, 548’i Ankara’da, 366’sı Kars’ta ve 531’i İstanbul Esenler’de olacak.


#TOKİ
#Emlak
#Kura
#Konut
5 yıl önce