|

Trump'tan Halkbank tepkisi: Niye bu kadar uzadı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris dönüşü uçakta yaptığı açıklamada ABD Başkanı ile yaptığı görüşmede Halbank konusunda Trump'ın "Bu işi takibini isteyeceğim, ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?" diyerek tepkisini ortaya koyduğunu ifade etti.

Hüseyin Likoğlu
07:33 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 09:52 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Halkbank
Halkbank

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Paris Barış Konferansı dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Halkbank konusunda yaptığı görüşmeyi de açıkladı. Erdoğan, Trump'ın "Bu işi takibini isteyeceğim, ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?" dediğini aktardı.


İşte Erdoğan'ın Halkbbank konusunda yaptığı o açıklama;

TRUMP’TAN HALKBANK TEPKİSİ: NİYE BU KADAR UZADI?

* Daha önce Trump ile telefon görüşmenizde Halkbank konusunu dile getirmiştiniz. Bu seferki görüşmenizde Halkbank, ayrıca PYD-YPG konusunda neler konuştunuz?

Halkbank konusu ile ilgili olarak telefon görüşmemizden sonra Sayın Trump, 24 saat içinde kendi ilgili bakanına, Hazine Maliye Bakanı’na talimatı verdi ve bakan da bizim Hazine ve Maliye Bakanı’mız Berat Bey’i aradı. Bu konunun halli ile ilgili olarak neler yapılabileceği konusunu görüştüler. Fakat daha sonra farklı bir gelişme olunca, bunun üzerine arkadaşlar Sayın Pompeo ile görüşmeyi yaptı. Görüşmeyi Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey yaptı. Pompeo da konuyu takip etti. Washington’dan New York’a kaydırılması söz konusuydu. Ben söyleyince Trump, ‘Ben döner dönmez talimatı vereceğim; Hazine ve Maliye Bakanıma bizzat konunun takibi için talimat vereceğim’ dedi. ‘Bu işi takibini isteyeceğim, ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?’ şeklinde konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
#Halkbank
5 yıl önce