|

'Tüketici kral, ama kral çıplak'

Taksitlerle satışlar son sürat artarken, pazarlama uzmanları "Tüketici kral, ama kral çıplak. Taksitler bir yerde bitecek" uyarısı yapıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 26/11/2005 Cumartesi
Güncelleme: 10:50 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Şirketler, kredi kartına uzun vadeli taksit uygulamasını sürdürürken, pazarlama ve ileşitim uzmanları uyardı: "Dikkat taksitli kartlar markanızı yutacak. Çünkü tüketici kral, ama, kral çıplak". Pazarlama stratejileri konusunda uzman olan ve Euro RSCG Türkiye İletişim Başkanı Levent Erden, Türkiye'de harcama yapabilir kesimin, sanıldığı gibi 70 milyon kişi olmadığını anlattı ve "Türkiye'de 17 milyon hane var. Bunların da sadece 6 milyon hanesi harcama yapabilir durumda. Bizim potansiyel kitlemiz bu kadar" diye konuştu. Pazarlamada tüketicinin her konuda söz sahibi olduğunu da dile getiren Levent Erden, yeni ortamı şu şekilde anlattı:

"Birşeyi anladık ki, tüketici kral. Ama kral çıplak. Geçen yılki tatilin taksidini öderken, yeni tatil dönemi geliyor. Aldığı kazağın taksidini bitirmeden, yeni kazak ihtiyacı oluyor. İnsanlar fiyat seviyelerine hakim olmaya başladı. Pazarlamada finansın önemi arttı."



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce