|

TÜPRAŞ satıldı

Özelleştirme Yüksek Kurulu, TÜPRAŞ'ın yüzde 65.67'lik hissesinin Efremov Kautschuk-Zorlu Grubu konsorsiyumuna satışına onay verdi.

Yeni Şafak
01:00 - 10/02/2004 Salı
Güncelleme: 13:17 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'nin en büyük özelleştirmesi niteliğindeki TÜPRAŞ'ın 1.3 milyar dolara Efremov Kautschuk-Zorlu Grubu ortak girişimine satışı gerçekleşti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, satışla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun TÜPRAŞ'ın satışını onayladığını söyledi. Unakıtan, açıklamasında, TÜPRAŞ'ın yüzde 65.76'sına tekabül eden "A Grubu idare hissesinin" blok satış yoluyla özelleştirilmesi için 7 Haziran 2003 tarihinde ilana çıkıldığını ve son teklif verme süresinin 24 Ekim 2003 tarihinde sona erdiğini hatırlattı.

Unakıtan, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından alıcı firma Efremov Kautschuk GMBH ile sözleşme görüşmelerine başlanacağını da açıklamasına ekledi.

Zorlu'nun şirketleri tavan yaptı

Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji ve Deniz Yatırım Ortaklığı hisseleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK), TÜPRAŞ'ın Zorlu Grubu'nun da yer aldığı Efremov Kautschuk GMBH Grubu'na satışını onaylamasının ardından, Borsa'da tavan yaptı.

Zorlu Grubu'nun diğer şirketi Vestel ise bu karardan fazla etkilenmedi. Geçen haftayı 5,400 liradan kapatan şirketin hisseleri, seans içinde en düşük 5,150, en yüksek 5,400 lirayı gördü. Vestel hisseleri 1. seansın ilk yarısını yüzde 0.93 kayıpla 5,350 liradan işlem gördü.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce