|

Turizmde rota kültüre döndü

Yabancı turistin yoğun ilgisiyle artan otel fiyatları ve harcamalar turizmcilerin yüzünü şimdiden güldürüyor. Yoğun talebi fırsata çevirmek isteyen sektör temsilcileri atağa geçti. Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Yurt içi kültür turlarının kotamızın içindeki toplam payı yüzde 5 ile 5 bin kişiydi. Bu yıl bunu yüzde 15’lere çıkarmak istiyoruz” dedi.

Arzu Kurum
04:00 - 14/04/2019 dimanche
Güncelleme: 00:33 - 14/04/2019 dimanche
Yeni Şafak
Kapadokya
Kapadokya

Bu yıl sonu için 50 milyonun üzerinde turist ağırlamaya hazırlanan Türkiye turizminde artan yabancı ziyaretçi sayısı otellerin fiyat yükseltmesine neden oldu. Geçtiğimiz yıllardaki sorunlar sebebiyle gerileyen konaklama fiyatlarındaki yükselişin, turizm gelirlerini önemli ölçüde artırması bekleniyor. İşletmelerin yerli misafirlere ayırdığı pay ise yüzde 20’ye kadar geriledi. Fiyat artışlarının sürdüğüne dikkati çeken Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Şu an oteller tam kapasite dolu. Türk vatandaşa kontejan açmayacağım diyen arkadaşlarım var" dedi.


ATAK İÇİN DOĞRU ZAMAN

  • Bunun yanında sektörde son dönemde başta kültür turları olmak üzere balon, yamaç paraşütü, rafting, doğa yürüyüşleri gibi çeşitli aktivitelere yoğun ilgi söz konusu. Kültür turlarında atak yapmak için en doğru zaman olduğunu söyleyen Ali Onaran, “Yurt dışında lider bir turizm firmasıyız ama artık yurt içi pazarında da ciddi bir oyuncu olmayı hedefliyoruz. Yurt içi kültür turlarının kotamızın içindeki toplam payı yüzde 5 ile 5 bin kişiydi. Bu yıl bunu yüzde 15’lere çıkarmak istiyoruz” diye konuştu. Bu yılın ilk üç aylık döneminde yurt içi kültür turu misafir sayılarının 2018’e göre yüzde 300 arttığını belirten Onaran, şunları kaydetti: “Yeni yerler keşfederek mevcut bilgilerine yenisini katmak isteyen gezginler, ağırlıklı olarak kültür turlarını tercih ediyor. Eskiden bu turları orta yaş ve üstü tercih ediyordu. Günümüzde artık gençler de rağbet ediyor. Bu yüzden kültür turlarında beklenti ve hedeflerimizi yükselttik.” Geçen yıl 100 bin kişi taşıdıklarını anlatan Onaran, “Hedefimiz bu yıl kişi sayısında 100 binin üzerine çıkmak, ciroda ise 300 milyon lirayı aşmak” şeklinde konuştu.

YERLİ FİYATINA YURT DIŞI TATİLİ

Yurt dışında birçok yeni destinasyonu programlarına eklediklerini kaydeden Onaran, “Bunlardan birkaç tanesi; Yunanistan’da Evia, Midilli, Rimini adaları, Tunus gibi bazı yeni destinasyonları güçlü bir şekilde deniz tatili olarak sunuyoruz. İyi de gidiyor. 6 günlük bir tatili 3 bin lira gibi bir fiyatla, THY ile uçup, yurt dışında tatil yapabiliyorsunuz. Oluşturduğumuz paketlerle yerli turist Bodrum’da yapacağı bir tatil fiyatına yurt dışında bir kültür turunu rahatlıkla yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

Keşfetmek isteyenler için her bölgeye sayısız kültür turları düzenlediklerini aktaran Prontotour Yurt İçi Turlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Öksel ise, şunları söyledi: “Misafirlerimize fındık, fıstık, zeytin hasatları, doğal köy yaşamı, Kapadokya turları, Datça Badem Festivali gibi çeşitli alternatifler sunuyoruz. Hıdırellez dönemlerinde doğayı tanıma imkanları tanıyoruz. Her yeni oluşturduğumuz program karşılık buluyor. Bundan sonra da yeniliklerimiz devam edecek.” ‘Kazıda bir gün’ projesini hayata geçirmeyi istediklerini de paylaşan Öksel, bakanlık ve gerekli mercilerden izin almak için çalıştıklarını söyledi. Prontotour CMO’su Gürkan Erol da, dünya denizleri ile kişiye özel tatili çeşitlendirdiklerini belirterek “Yurt içi kültür turlarındaki hedeflerimizi büyütmenin yanı sıra yurt dışındaki kıyılarda yurt içinden daha ucuz deniz tatili yapma imkânı oluşturduk” dedi.

#Ali Onaran
#Prontotour
il y a 5 ans