|

Türk Akımı’nda Kıyıköy’e kazma

Rusya’nın doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı Projesinde Türkiye terminalinin yer belli oldu. Tekirdağ’ın Kıyıköy ilçesi olarak belirlenen terminalde inşaat çalışmaları başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:30 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Akımı yoluyla ilk doğalgaz akışı 2019 sonuna kadar başlayacak.
Türk Akımı yoluyla ilk doğalgaz akışı 2019 sonuna kadar başlayacak.

Rus gazının yıllık her birinden 15,75 milyar metreküp kapasiteyle Karadeniz üzerinden 930 kilometre boyunca 2,2 kilometre derinlikte iki paralel boru hat üzerinden Avrupa’ya taşınmasını sağlayacak Türk Akımı Projesinde Türkiye ayağındaki en önemli adım atıldı. Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Deniz Bölümü Projesinin doğalgaz alım terminali inşaat temeli Tekirdağ’ın Kıyıköy’ünde başladı.

İNŞAATA BAŞLANDI

Türk Akımı Boru Hattı-Deniz Bölümü Projesini Gazprom’un yüzde 100 iştiraki olan South Stream Transport B.V yapıyor. Kıyıköy’de çalışmalarına önceki gün başlanılan inşaat ile böylece Rusya kara bölümü, Türkiye kara bölümü ve Karadeniz deniz bölüm kesimlerinde aynı anda projenin üç inşaatı başlamış oldu.

  • 2,2 kilometre derinliğinde
  • Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip olmak üzere 31,5 milyar metreküp gaz taşıyacak borulardan oluşuyor. Bu hat Karadeniz üzerinden 930 kilometre uzunluğunda ve 2,2 kilometre derinlikte iki paralel boru hattı ile gaz taşıyacak. Projenin bu kısmında da Aliseas şirketine ait dünyanın en büyük inşaat gemisi Pionnering Spirit tarafından 23 Haziran 2017 tarihinden bu yana çalışmalar sürüyor.
#Türkiye
#Rusya
#TürkAkımı
6 yıl önce