|

Türk ihracatçısı Polonya pazarında kalıcı olacak

Polonya'nın başkenti Varşova'da 200 milyon dolara inşa edilecek Maximus Toptancılar Merkezi, Türk ihracatçısının Polonya pazarında kalıcı hale gelmesini kolaylaştıracak.

Yeni Şafak
00:00 - 21/08/2004 Cumartesi
Güncelleme: 17:37 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Türk ihracatçısı Polonya pazarında

kalıcı olacak
---------------------- manset ---------------------

  • YAKUP KOCAMAN / İSTANBUL


    Türk ihracatçısı yabancı pazarlarda misafir olmayı bırakıp kalıcı olmaya başlayacak. Türk inşaat firmaları Mesa ve Nurol İnşaat ile tarafından inşa edilecek Maximus'un tanıtım toplantısına katılan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, "İhracatın kalıcı hale gelebilmesi için yabancı pazarların dağıtım kanallarında önemli noktalara sahip olmalısınız" dedi.
    Polonya'da arz açığı var

    Grand Cevahir Otel'deki tanıtım toplantısında konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Polonya'da tekstildeki talep fazlasına rağmen arz açığı bulunduğunu belirterek, buradaki arz açığını Türk ihracatçısının kapatabileceğini söyledi. Tüzmen, Polonya ile Türkiye'nin ticaret hacminin halen 1 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bu rakamın 2 sene içinde 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek şunları kaydetti: "Bunun yarısı Türkiye'den Polonya'ya yapılan ihracattır. Bunun da yüzde 30'u tekstil ve konfeksiyon ihracatıdır. Şu anda gerçekleştirilen proje buna uygundur. Polonya, tekstil açısından ihracatçılar için ideal bir pazar. İhracatı artırmanın yollarından biri de oradaki merkezlerde ithalatçı dağıtım kanalları oluşturmaktır. Bu olursa Türkiye Polonya'nın direkt tedarikçisi konumuna gelir."

    Mesa Mesken Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Boysanoğlu da projenin Türk ihracatçılarına yeni olanaklar yaratacağını belirterek, Polonya'nın, AB'ye üyeliğiyle birlikte Avrupa ile doğu arasında önemli bir geçiş noktası konumuna geldiğini ifade etti.

    İnşaat sektörü kuruluşu Mesa Mesken Sanayi A.Ş ve Nurol Holding'in, Polonya'lı ortak Deporium şirketi ile Polonya'nın başkenti Varşova'da tekstil ve hazır giyim toptancıları için yapımını sürdürdüğü Maximus Toptancılar Merkezi için bugüne kadar 70 milyon dolar harcandığı projenini tamamlanmasının ise 200 milyon dolara mal olacağı bildirildi.

    Maximus, Tekstil, deri, hazır giyim ve aksesuar toptancılarına 600'den fazla dükkan kapasitesi ile hizmet verecek.

    Özelleştirme'nin 'ö'sündeyiz

    1984 senesinde Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışırken Polonya'ya gidip özelleştirme konusunda ders verdiklerini hatırlatan Tüzmen, "Polonya özelleştirmesini tamamladı. Yaklaşık 70 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi var. Biz, daha özelleştirmenin 'ö' harfindeyiz" diye konuştu.

    'Dağıtım kanalında bulunmak şart'
    Polonya'nın başkenti Varşova'da 200 milyon dolara inşa edilecek Maximus Toptancılar Merkezi, Türk ihracatçısının Polonya pazarında kalıcı hale gelmesini belirten, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, "İhracatın kalıcı hale gelebilmesi için yabancı pazarların dağıtım kanallarında önemli noktalara sahip olmalısınız" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce