|

Türk mobilyası dünya vitrininde

Türk mobilyası, İstanbul'da dünya vitrinine çıktı. Alanında dünyanın en büyük 3 fuarından birisi olan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, yoğun bir ilgiyle karşılaştı. 1.000 firmanın ve 3 bin markanın katıldığı organizasyon, 28 Ocak’a kadar devam edecek.

Mehmet Ali Parto ve
04:00 - 25/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 01:20 - 25/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, büyük bir katılımla devam ediyor. Dünyanın her bölgesinden yaklaşık 200 bin ziyaretçi, hem trendleri görmek hem de yeni iş birlikleri sağlamak için İstanbul’a akın ediyor. İki fuar merkezinde eş zamanlı olarak devam eden fuarın kapıları, 28 Ocak’a kadar misafirlere açık olacak.

BİN ŞİRKET, 3 BİN MARKA FUARDA YERİNİ ALDI

Türk mobilya sektörü, ürünlerini dünya ile buluşturdu. Alanında dünyanın en büyük 3 fuarından birisi, Avrupa'nın ise en büyük fuarı olan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda toplam 250 bin metrekare alanda 1.000'e yakın firma ve 3 bin marka ürünlerini sergiliyor. Mobilya sektörünün ihracat hedeflerine ulaşmasında büyük bir katkı sağlayan etkinlikle, Türkiye’nin mobilyada üretim üssü konumunu daha da yukarılara taşıması hedefleniyor. Yeni Şafak’a konuşan firma yetkilileri, inanılmaz bir kalabalıkla karşılaştıklarını belirtirken, organizasyonun iki fuarda birden yapılmasının müşterinin algısını zorladığını bu nedenle tek bir merkezde, yüksek kapasiteli bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu dile getiriyor.

İHRACATTA AZERBAYCAN VE IRAK

İstanbul Fuar Merkezi'nde stantı bulunan Doğtaş Mobilya'nın Genel Müdürü İlhan Tunçman, fuara katılımın geçen yıllara göre daha da yüksek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Fuara ilgi çok yüksek. Geçen yıllarda da yoğunluk oluyordu ama bu sene Avrupalılar, Araplar her ülkeden vatandaş var. Doğtaş standımız gayet dikkat çekti. Yeni tasarladığımız ürünlerimiz var, fuarda sergiliyoruz. Oyma taş konsol tasarladık sadece 100 adet üretmeyi planlıyoruz ve fuarda ilgi çekerse üretim rakamını da değiştirebiliriz. Mobilya sektörü olarak en çok ihracat yaptığımız iki pazarımız Azerbaycan ve Irak. Avrupa bölgesinde de aktifiz. Ayrıca, Senegal'de kendi üretim tesisimiz ve Umman'da iyi bir bayimiz var. Bizim amacımız hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümek. Organizasyonun, Tüyap ve İstanbul Fuar Merkezi olarak iki lokasyonda olması müşteriyi bölüyor. Umarım önümüzdeki yıllarda devlet bu duruma bir el atar ve tek bir noktada buluşuruz."

HEDEFTE 12 YENİ PAZAR VAR

Konfor Mobilya Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Akın Can ise, "Türkiye genelinde 130 noktada satış gerçekleştiriyoruz. İhracat payımız yaklaşık yüzde 27 ile 30 arası, 32 ülkeye satış yapıyoruz, aynı zamanda Turquality markasıyız. İhracatta ağırlıklı olduğumuz ülkeler Azerbaycan, Irak, İngiltere, Güney Afrika. Yurt içinde 50 tane bayilik anlaşması yapmayı planlıyoruz. 12 yeni ülke hedefimiz var. Şu an yaklaşık yıllık 15 milyon dolar ihracat yapıyoruz. 2024 için hedefimiz 27 milyon dolar" diye konuştu.

İstihdam deposu bir sektörüz

Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın da, şunları söyledi: "Fuar yoğun geçiyor. Özellikle yabancıların ilgisini çok çekiyor. İki fuar alanı da doldu. 6 tane markamız var. Ana pazarlarımız Almanya, ABD ve Rusya. 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. Fuarlar, sektörün ihracatında önemli rol oynuyor. Dış ticaret fazlası veren bir ülkeyiz. Almıyoruz, satıyoruz, istihdam deposu bir sektörüz. Yurt dışında da markalaşmaya çalışıyoruz. Korunması ve desteklenmesi gereken bir alan mobilya. Kimya, ahşap tekstil gibi birçok alana hizmet veren bir sektörüz. Geçen yılı 11 milyar lira ciroyla kapattık."



#Mobilya Sektörü
#Mobilya Fuarı
#Ekonomi
3 ay önce