|

Türk müteahhitlerde Rusya belirsizliği: Para alışverişi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz

Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi sonrası yaptırım yağmuruna tutulan Rusya'ya iş yapan Türk müteahhitler ödemelerle ilgili endişeli. ''Rusya’yla para alışverişi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz.'' diyen Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Halen devam eden sözleşmelerimiz Rusya’da 20 milyar, Ukrayna’da 3 milyar dolar düzeyinde" dedi.

11:55 - 14/04/2022 Perşembe
Güncelleme: 11:54 - 14/04/2022 Perşembe
Diğer
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren Rusya’da projelerin halen devam ettiğini ama para alışverişi ve Batılı ülkelerin projelerinde bilinmezlikler olduğunu söyledi.

23 MİLYAR DOLARLIK SÖZLEŞME VAR

Bloomberg HT yayınına katılan Eren, Ukrayna ve Rusya’daki savaştan dolayı yeni yerler arayışında olduklarını söyleyerek, “Geçen sen 11 milyar dolar yeni sözleşmeyi Rusya da imzalamıştık, yaklaşık 2 milyar doları da Ukrayna’da imzalamıştık. Orada çalışan insanları getirdik ama onlara istihdam oluşturmamız lazım. Dubai ve Afrika gibi yeni yerler arayışındayız. Bu sene umutlu başlamıştık bu savaş ile ne olacak endişesindeyiz. Halen devam eden sözleşmelerimiz Rusya’da 20 milyar, Ukrayna’da 3 milyar dolar” dedi.

Rusya’daki projeler durdurulmadı ama bilinmezlikler var. Batılıların Rusya’daki projelerini yapıyoruz “ülkelerindeki yasaklardan dolayı devam edebilecekler mi?”, “Rusya ile para alışverişini nasıl yapacağız?” gibi sorular şu an cevabını aradığımız sorular olarak öne çıkıyor.



#Türkiye Müteahhitler Birliği
#Erdal Eren
#Rusya
#Müteahhitler
2 yıl önce